Ikano Visa

Ikano Visa er et kredittkort fra Ikano Bank. Kortet tilbyr flere rabattordninger og beregner seg en relativt lav rente.

Banken ble først etablert i Norge i 1993 som Ikano Finans. Tidligere var banken eid av den svenske møbelgiganten IKEA, og opprinnelig tenkt som en finansieringsløsning for kjøp her.

Ikano-konsernet har i dag hovedkontor i Luxembourg, og har forgreininger i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, Storbritannia, Russland og Østerrike i tillegg til Norge. Det sysselsetter i dag 4500 ansatte.

Ikano Visa er det eneste kredittkort de tilbyr, men den har også banktjenester som forbrukslån og refinansieringslån.

Bonus og andre fordeler

Det er tre forskjellige typer rabatter som kan anvendes på varekjøp gjennom Ikano Visa. De kan deles inn i:

 • Faste rabatter
 • Månedsrabatter
 • Spesialtilbud

Den faste rabatten gir 1 % avslag på all handel i mat- og dagligvarebutikker. De eneste forutsetningene er at butikken godtar Visa, og at den er registrert med koden for dagligvarer i Visa-nettverket.

Rabatten er begrenset oppad til 500 kroner i måneden eller totalt 3 000 kroner i løpet av et kalenderår.

Månedsrabatten veksler med nytt varesegment hver måned. En måned kan det være 5 % rabatt på flybilletter, og den neste kan du 3 % prisavslag på elektronikk.

Andre måneder kan det være i sportsbutikker, bil og tilbehør, klær og sko, hus og hage, optikk, helse og velvære, kultur og underholdning eller dagligvarebutikker.

Som med den faste rabatten forutsetter dette at leverandørene har brukt riktig virksomhetskode hos Visa.

I tillegg til dette kommer spesialtilbudene. De er levert av Dealpass og omfatter en lang rekke nettbutikker, spisesteder, ferieoperatører, bredbåndleverandører, hoteller og mer. Alle har en nærmere definert rabatt for de som betaler med Ikano Visa.

Du kan selv søke deg fram til steder nær deg hvor de tilbyr rabatter, og hvor stor den i så fall er.

Eksempler på steder som gir rabatter er Panorama Hotel & Resort (20 %), Eyefactory.no (25 %), Godt levert (50 %) og Trondheim Symfoniorkester (15 %). Fullstendig oversikt finner du på Dealpass-siden til Ikano Finans.

Forsikringer

Ikano Visa har i likhet med mange andre kredittkort en innebygget reise- og avbestillingsforsikring. Denne trygger deg i en rekke situasjoner som kan oppstå når du er på reise, forutsatt at du har betalt minst halvparten av turen med kortet. Den dekker deg og inntil tre reisefeller.

I kortet ligger det også noe de har kalt for tankefeilforsikring. Det er ikke det man umiddelbart skulle tro, men rett og slett en forsikring som trer i kraft dersom du velger feil drivstoff til bensintanken.

Forutsatt at du har betalt for drivstoffet med Ikano Visa-kortet ditt, får du refundert inntil 3 000 kroner for sanering av tanken og bytte av drivstoffilter.

Utover disse to forsikringene som følger med kortet, kan du også velge å tegne en betalingsforsikring på selve kortet.

Den kalles betalingsbeskyttelse og blir levert av forsikringsselskapet AXA. Den fungerer slik at forsikringsselskapet dekker kostnadene på betjening av kortet dersom du blir sykmeldt eller langtidsledig.

Velger du denne forsikringen blir du automatisk belastet 0,7 % av det som står som ubetalt saldo på kortet hver måned.

Kredittgrense og renter

Du får tildelt en kredittramme ved innvilgelsen av kortet. Denne kan du senere søke om å få hevet.

Den absolutt høyeste rammen på kortet er 100 000 kroner.

Kortet har en gunstig nominell rente på 20,28 %.

Med gebyrer og en viss bruk tilsvarer det en effektiv rente på 24,43 %. Det bringer kortet inn på 14. plass av 238 kredittkort som tilbys i Norge (kilde: Finansportalen).

Gebyrer

Kortet har verken årspris eller etableringsgebyr. Det er også helt kostnadsfritt når det brukes til varekjøp.

Kontantuttak koster imidlertid 35 kroner i tillegg til 1 % av beløpet du ber om.

Vi merker oss også at du kan søke om betalingsutsettelse på kortet mot et gebyr. Gebyret varierer med lengden på betalingsutsettelsen.

Betingelser for å få kort

Ikano Visa har valgt å sette en forholdsvis høy aldersgrense på kortet, nemlig 23 år.

Du må også kunne vise til en årsinntekt på minimum 200 000 kroner i året.

Det kreves videre at du må ha en ryddig økonomi. Her kommer det litt an på hvordan du setter opp søknaden, men mest på de opplysningene som kommer opp på deg under kredittsjekken.         

Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger.

Det er listet opp litt flere vilkår her enn det som er vanlig for søknader om kredittkort. Men dersom man får godkjent kredittkort, får man også fordelen av en relativt lav rente.

Fordeler:
 • Lav rente
 • Flere typer rabatter
 • Kontaktløs betaling
Ulemper:
 • Må være 23 år gammel
 • Valutapåslag: 2 %
 • Kontantuttak: 35 kroner + 1 % av beløpet

Vilkår

 • Må være 23 år gammel
 • Må ha fast inntekt på minst 200 000 kroner
 • Må ikke ha betalingsanmerkning
 • Effektive rente 21.76 %
 • Valutapåslag: 2 %
 • 50 dager rentefri
Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden