Resurs Gold

Resurs Gold er et kredittkort fra Resurs Bank, som er en nordisk bank og del av Resurskonsernet. I dag har Resurs Bank over 100 ansatte i Norge, og det norske hovedkontoret ligger i Oslo. De tilbyr også forbrukslån. Kortet kaltes tidligere Supreme Card Gold.

Resurskonsernet har en historie som går helt tilbake til 1970-tallet, og dette gir en trygghet for kundene. I dag er det flere kunder i Resurs Bank enn det er innbyggere i Norge, så dette er et stort og solid selskap.

Bonus og Cashbacks – Hvordan fungerer dette?

Med Resurs Gold får du bonuspoeng på alle kjøpene du gjør, uansett hvor du kjøper og hva du kjøper. Det innebærer at du kan være sikker på at du får noe tilbake hver gang du drar kortet. Disse poengene du tjener opp som bonus, kan du så bruke i poengbutikken. Der får du mange forskjellige tilbud på varer, opplevelser, og gavekort. Glem heller ikke av gavekortene, som er en god deal. Husk at gavekort ikke trenger å gis bort – du kan også bruke dem selv.

Det gis ikke cashback på kortet fra Resurs Gold.

Bonuspoeng for kjøp i poengbutikken

Du får 10 000 poeng allerede ved innvilgelsen av kortet. Etter dette er poengberegningen ganske enkelt. For hver krone du bruker til å betale for varekjøp, får du ett poeng. (Merk at kontantuttak ikke gir poeng).

I bonusbutikken som er knyttet til programmet er det utvalgte varer innenfor temaer som hus og hjem, opplevelser, underholdning, reiser, gavekort og veldedighet.

Noen eksempler på hva du kan få i bonusbutikken, er kinobillett (10 000 poeng), diverse språkkurs (11 000 poeng), fire ølglass (50 000 poeng), vinkjøler (70 000 poeng) og Philips Coffee Maker Grind & Brew (255 000 poeng).

Forsikringer

Reiseforsikring er veldig bra å ha når du er ute og reiser. Mange kjøper forsikring hos forsikringsselskapene, men dette er ikke alltid nødvendig. Med Resurs Gold har du reiseforsikring automatisk inkludert.

For at reiseforsikringen skal gjelde, må du ha betalt minst halvparten av turen med kortet fra Resurs Gold. Det beste er at forsikringen ikke bare gjelder deg personlig, men dekker hele familien dersom de reiser sammen med deg.

I tillegg til de vanlige forsikringsfordelene kan du også få praktisk hjelp av Goudas døgnbemannende alarmsentral.

Det inkluderer:

 • Kontakt med lege og sykehus
 • Betalingsgaranti for å slippe utlegg ved sykehusbesøk
 • Kvalitetssikring av medisinsk behandling
 • Kommunikasjon med deg, familie og ambassade eller konsulat
 • Organisering av hjemtransport

Kredittgrense og renter

Dersom du får innvilget et kort fra Resurs Gold, kan du få en kredittramme på opp til 75 000 kroner. Det er nok til å gjøre mange små og store innkjøp når du trenger det, enten det er ferieturen eller en ny mobiltelefon.

Den effektive renten på kjøpene du gjør med Resurs Gold varierer fra 1,99 % til 24,89 %. På den andre siden kan det tidvis gå an å unngå nominell rente ved å gjøre delbetalinger, selv om dette også medfører et administrasjonsgebyr. Du kan velge å betale deler av beløpet du skylder, for eksempel 1/10 eller 1/20 av totalen. Dette er en god mulighet dersom du har dårlig råd en periode.

Helbetaling eller delbetaling

Resurs Gold tilbyr fire muligheter for nedbetaling. Du kan velge hvilken på fakturaen du får tilsendt. Alternativene er følgende:

 • Full betaling
 • Delbetaling over 6 måneder
 • Delbetale 1/10 av det du skylder
 • Delbetale 1/20 av det du skylder

Full betaling er det mest økonomiske. Her belastes det ikke renter.

Dersom du trenger litt tid, kan du velge nedbetaling over 6 måneder. Her beregnes det heller ikke nominell rente. Imidlertid må du betale et opprettelsesgebyr på 197 kroner og et månedlig administrasjonsgebyr på 45 kroner.

For å betale 1/10 eller 1/20 av skyldig beløp, kreves det ikke opprettelsesgebyr. I stedet beregnes det nominell rente på henholdsvis 15,9 % og 19,8 %. I tillegg påløper administrasjonsgebyret på 45 kroner hver måned.

Velger du en av delbetalingsløsningene, kan du alltid betale mer enn avtalt for å bli fortere ferdig. Du kan imidlertid ikke betale mindre enn avtalt.

Gebyrer

Noe av det beste med dette kortet er at det ikke er noen årsavgift. Det koster også bare 50 kroner å få et nytt kort. Gebyret eller valutapåslaget som kommer når du drar Resurs Gold-kortet i utlandet, er imidlertid litt mer betydelig, på 1,95 %. Med andre ord blir alt du kjøper på den måten i realiteten rundt 2 prosent dyrere. Samtidig skal det sies at også vanlige banker tar et valutapåslag.

Det tilkommer også et eget gebyr dersom du bruker kortet til å ta ut penger i minibank. Dette påslaget er også på 1,95 %. Å bruke kortet på denne måten er ikke det mest lønnsomme, siden det heller ikke gir noen bonuspoeng.

Betingelser for å få kort

Du må være minst 20 år for å søke om å få et Resurs Gold-kort. I tillegg må du være folkeregistrert i Norge, du må være fri for betalingsanmerkninger og ha fast inntekt. Dersom du har mer uregelmessig inntekt vil det altså være vanskelig å få kortet.

I praksis må du ha BankID hvis du skal søke om dette kortet på nett. Et alternativ er likevel å simpelthen ringe kundetjenesten deres. Dersom alt er på plass, skal det gå greit å få kort. Det vil likevel variere hvilken kredittramme du får, det er ikke alle som får den maksimale rammen på 75 000 kroner med en gang.

Fordeler:
 • Ingen årsavgift
 • Fleksible løsninger for nedbetaling
 • Bonuspoeng på alle innkjøp
 • Reiseforsikring inkludert
Ulemper:
 • Høyt påslag ved kontantuttak
 • Høy rente
 • Må ha fast inntekt

Vilkår

 • Kredittgrense fra 5 000 til 75 000 kr
 • Effektiv rente 26,25 %
 • Ekstra kort 50 kr
 • Valutapåslag 1,95 %
 • Påslag ved uttak 1,95 %
 • Må være 20 år og ha fast inntekt
 • Må være folkeregistrert i Norge
 • Kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Delbetaling mulig
Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden