Folkia

Folkia er en finansinstitusjon som tilbyr smålån egnet for å dekke uforutsette utgifter. Folkia gir smålån opp til 20 000 kroner.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Lån fra 20 år
  • Gir raske lån på små beløp
  • Kan innvilge flere lån
  • Ingen skjulte kostnader
  Ulemper:
  • Høye renter
  • Ikke høyere lån enn 20 000 kroner

  Oversikt

  Folkia er en del av Folkefinans AS som holder til i Prinsens gate 1 i Oslo.

  Folkefinans AS ble etablert i 2006 og har underselskaper i Sverige, Finland og Estland. Selskapet opplyser at det totalt har betjent mer enn 400 000 kunder.

  Foruten Folkia administrerer Folkefinans AS også merkenavnene Frogtail i Norge og Sverige, og Monetti og Kredit 365 i Sverige.

  Den aktuelle virksomheten til Folkefinans AS er for øyeblikket definitivt størst i Sverige, selv om selskapet altså er norskregistrert.

  Virksomheten er regulert av det norske Finanstilsynet.

  Kvalitet og særtrekk

  Folkia tilbyr smålån med relativt kort tilbakebetalingstid.

  De fremhever selv sin bruk av BankID for trygg behandling. Videre anføres det at det ikke er noen skjulte kostnader ved disse lånene.

  Alt av renter og gebyrer er oppført ut fra hva du søker om, og du vil også få en betalingsplan hvor alle lånets kostnader inngår.

  Smålånene fra Folkia har en ganske høy effektiv rente. Som Folkia også nevner, kommer disse tydelig fram fra oversiktene. Renter og gebyrer er nærmere beskrevet nedenfor.

  Lånene fra Folkia skal betales ned innen maksimum 12 måneder, og det er ikke rom for utsettelser i denne perioden.

  Lånene har en øvre grense på 20 000 kroner. Det er imidlertid ikke noe i veien for å søke nye lån mens man fremdeles nedbetaler på et gammelt. Det forutsetter imidlertid at betalingshistorikken er i orden.

  Ved et akutt behov har Folkia mulighet til å gi deg er raskt lån for å overkomme et problem som måtte oppstå. Men vi anbefaler om mulig å gjøre tilbakebetalingstiden så kort som mulig for å redusere lånekostnadene.

  Lån fra Folkia

  Folkia har strengt tatt kun ett låneprodukt.

  Det er smålån i størrelsesorden 2 000 til 20 000 kroner. Banken anfører selv ulike situasjoner som kan skape behov for slike lån som tannlegeregninger, billige flybilletter som måtte dukke opp, eller en uventet verkstedregning.

  Der det er et presserende behov for rask utbetaling av lånebeløpet, kan Folkia overføre samme dag du signerer.

  Lånet søker du direkte fra hjemmesiden. Du fyller ut størrelsen på det lånet du ønsker, og hvor mange måneder du trenger på å tilbakebetale det.

  Hvis det ikke er noe spesielt med søknaden din, blir den gjennomgått i en automatisert kredittvurdering. På den måten vil du få svar ganske umiddelbart.

  Ved innvilgelse kan du signere låneavtalen med BankID. Folkia lover da at pengene er på din konto samme dag.

  Det vesentlige punktet for innvilgelse av smålån fra Folkia er altså kredittvurderingen. Selv om det er lån på moderate nivåer, må man kunne vise evne til å tilbakebetale.

  Med en normal balansert økonomi, går dette i de aller fleste tilfeller greit. I kredittvurderingen ses det spesielt på størrelsen på inntekten, og på hvor mye gjeld du har fra før.

  Det skal selvfølgelig være en balanse her. Myndighetene anbefaler eksempelvis ikke ytterligere lån der gjeldsbelastningen allerede overstiger fem ganger årlig inntekt, eller som vil gjøre det med det nye lånet.

  Renter og gebyrer

  Det er litt vanskelig å forstå hvilke renter og gebyrer du må betale for et lån fra Folkia ettersom de varierer med hvor høyt lån du søker, og med hvor lang løpetid du ønsker.

  Disse er imidlertid presist beskrevet i en tabell på selve hjemmesiden.

  Der vil du finne nominell og effektiv rente, samt totale lånekostnader, for enhver kombinasjon du velger.

  De samme opplysningene vil du også få i et lånetilbud før du signerer. Således har Folkia sine ord i behold når de sier at det ikke er noen skjulte kostnader ved lånet.

  Betaling og oppfølging

  Dette er smålån og er også beregnet på å tilbakebetales i løpet av kort tid. Derfor er det satt en øvre grense på 12 måneder.

  I henhold til betingelsene til Folkia er det liten fleksibilitet etter at du har valgt betalingstiden. Det vil si at det ikke er rom for utsettelser. Du bør derfor vurdere nøye om du har budsjett til å betale det avtalte månedlige beløpet i rett tid.

  På den annen side er det ikke noe problem å betale raskere enn den tiden som er avtalt. Det lønner seg derfor å velge en betalingstid som du kanskje i utgangspunktet tenker er romslig, og heller betale litt ekstra per måned.

  Du kan også på et hvilket som helst tidspunkt betale inn hele lånet hvis du har mulighet, og ønsker det. Da kontakter du Folkia og angir en dato for når du betaler, og de lager en faktura for innbetaling.

  Det er viktig at du får en faktura per en bestemt dato for at de siste rentene skal komme med, og at kravet dermed blir fullt oppgjort.

  Omtale - Folkia
  Vurdering 85100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Minste alder 20 år
  • Du må ha bankID
  • Du kan ikke inkassosaker eller betalingsanmerkninger
  • Du kan ikke ha gjeld som overstiger fem ganger brutto inntekt
  • Etableringsgebyr: 350 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 45 kroner
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:45 kr Uppl.avgift: 350 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden