Thorn

Thorn har en lang historie som finansieringstjenesteyter. Dette tilbyr et bredt spekter av finansieringsalternativer i Norge.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Rask søknadsbehandling
  • Krever ikke sikkerhet
  • Løpetid opp til 5 år
  Ulemper:
  • Lån fra 25 år med unntak av ProduktFinans fra 20 år
  • Litt høye gebyrer

  Oversikt

  Thorn er kjent i Norge siden 1975. De første årene var de enerådende på utleie av hvitevarer og elektronikk. «Du trenger bare å eie fem ting. Resten leier du fra Thorn» var det kjente slagordet.

  Men ettersom folk tross alt liker bedre å eie, har virksomheten gått stadig lenger i retning av produktfinansiering og forbrukslån.

  Thorn Norge Finans formidler flere låneordninger under eget navn, og enda flere under forskjellige brands eller merkenavn som Klikklån, ModusFinansFokuslån, Spargo Finans, Føniks Privatlån, Minilån, PayMark Finans L’EASY og ViiGA Lån.

  I det følgende skal vi ta for oss de låneordningene som sorterer under Thorn Finans AS direkte.

  Kvaliteter og særtrekk

  Det er fire låneordninger som markedsføres under Thorn-logoen. Det gjelder         

  • Privatlån Pluss
  • PauseLån
  • TryggLån
  • Produktfinans

  Det er med Privatlån Pluss du kan låne det største beløpet. Det vil si opp til 100 000 kroner. Dette er ellers et vanlig forbrukslån med vanlige nedbetalingsbetalingsbetingelser.

  PauseLån lån gis opp til 50 000 kroner. Med et slikt lån har du mulighet til å be om inntil to betalingsfrie måneder i året. Det forutsetter at du gir beskjed om dette inne den femte i måneden før. Det vil selvfølgelig påløpe ekstra rentekostnader ved en slik utsettelse.

  Med et Trygglån får du inkludert en forsikring mot arbeidsløshet. Dette lånet går også opp til 50 000 kroner. Skulle du miste jobben, vil forsikringen dekke lånekostnadene i inntil 12 måneder.

  Produktfinans er rent kredittkjøp. Du kjøper varene fra Thorn, og betaler ned prisen i form av et forbrukslån. Det kreves ikke sikkerhet i produktet du kjøper. Vareutvalget omfatter hvitevarer, datautstyr, tv-er, mobiltelefoner og spillkonsoller. Du får kreditt opp til 100 000 kroner med ProduktFinans.

  For alle fire låneprodukter gjelder tilsvarende betingelser på rentenivå og betalingstid.

  Lån fra Thorn

  Du velger lån eller produktfinansiering direkte fra Thorns hjemmeside. Skriv beløpet og ønsket nedbetalingstid, og du vil få estimert månedlige låneutgifter før du går videre med å fylle ut personalia og økonomiske opplysninger.

  Produktfinansiering bruker du når du kjøper varer. Du finner varen du vil ha, og legger den i handlekurven som i en vanlig nettbutikk. Når du går til kassen, kan du velge mellom kontant betaling eller Kredittkjøp.

  Ønsker du kredittkjøp, får du estimert et månedlig betalingsbeløp. Leveringskostnadene vil være inkludert i denne.

  Kredittkjøpet blir derpå å regne som ett av de øvrige forbrukslånene i Thorn-systemet.  Bemerk at det settes en lavere aldersgrense for ProduktFinans. Her oppgis det at du må være minst 20 år gammel. For øvrige låneprodukter fra Thorn er grensen 25 år.

  Renter og gebyrer

  Rentesatsen du tilbys vil som andre steder avhenge av kredittvurderingen. Den foretas på grunnlag av dine oppgitte opplysninger og innhenting av informasjon fra blant annet kredittopplysningsforetakene og Gjeldsregisteret.

  Lån fra Thorn har en nominell rente mellom 9,48 % og 23,41 %. I tillegg kommer gebyrer som sammen med den nominelle renten utgjør effektiv rente.

  Etableringsgebyret for lån fra Thorn tilsvarer 2,8 % av lånebeløpet, minimum 150 kroner. Der de fleste andre långivere har en flat sats, forlanger altså Thorn lavere gebyr for lavere lån.

  For utsending av fakturaer har Thorn flere muligheter. Den rimeligste er avtalegiro som belastes med et gebyr på 19 kroner.

  Ut fra disse forutsetningene kan du forvente en effektiv rente mellom 12,90 % og 29,41 % på lån fra Thorn.

  Hvis du ønsker Trygglån med betalingsforsikring, koster det selvfølgelig også litt ekstra.

  Betaling og oppfølging

  Med lånet følger en betalingsplan som forutsetter at du betaler et fast beløp hver måned.

  Thorn-lånene har en fast forfallsdato den 27. i måneden.

  Noen låneordninger fra Thorn gir mulighet for betalingsutsettelser underveis. Det er Pauselånet som er omtalt ovenfor. I tillegg er det FokusLån og Modus Finans. Du finner separate omtaler av disse på Norsk kreditt.

  Alle lånene kan imidlertid betales ned raskere enn forutsatt. Du bare øker beløpet. Du kan også innfri hele lånet på et hvilket som helst tidspunkt.

  Omtale - Thorn
  Vurdering 89100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Lån fra 25 år med unntak av ProduktFinans fra 20 år
  • Du har ingen aktive betalingsanmerkninger
  • Du er norsk statsborger
  • Du har en norsk folkeregistrert adresse
  • Du har en norsk bankkonto
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:0 - 45 kr Uppl.avgift: 150 - 2800 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden