Søk lån uten sikkerhet med lav rente

Trenger du penger nå? Let etter et lån uten sikkerhet, men føler deg overveldet av alternativene? Ikke fortvil! I denne rivende gjennomgangen dykker vi ned i jungelen av lånealternativer for å avdekke de mest tiltalende og raske løsningene for deg – Lån uten sikkerhet!

Uansett om du ikke eier eiendom å pantsette, eller simpelthen ikke vil risikere dine verdier, finnes det en vei ut. Vi har samlet de beste bankene og låneagentene som står klare til å kaste seg over muligheten til å gi deg det perfekte lånet. Oppdag hemmelighetene bak å sikre et lån uten sikkerhet, forstå betingelsene som følger med, og ta kontroll over din finansielle fremtid, raskere og enklere enn noen gang før

Lån tilpasset for deg
Lån tilpasset for deg

Hva betyr lån uten sikkerhet?

Som navnet antyder er denne typen lån, enten det er forbrukslån eller kredittkort, et lån som en bank eller finansinstitusjon tilbyr deg uten at det tas sikkerhet i eiendeler du har.

Det mest vanlige sikkerhetsobjektet er eiendom i form av hus, leilighet, hytte eller annen fritidseiendom, men det kan også tas pant i for eksempel bil og båt.

De største lånene uten sikkerhet er tradisjonell forbrukskreditt, og dette er lån du får uten at du trenger å stille noe som sikkerhet for å få det innvilget.

Dette er praktisk og greit for deg, og gjør at du får pengene mye raskere enn om det skal tas sikkerhet i noe du eier.

Långiveren tar dermed risikoen ved å gi deg dette lånet, og skulle du misligholde dette er det en lang vei å gå for å inndrive pengene.

Et usikret lån kan i utgangspunktet ikke inndrives ved å tvangsselge en eiendom eller et annet sikkerhetsobjekt, så sjansen for at långiveren taper pengene er stor.

I en slik situasjon kan selvsagt långiver ta pant i noe du eier, men vil da stille bakerst i køen. Har du stort boliglån fra tidligere, vil det da sannsynligvis ikke være sikkert at hele lånet dekkes ved et salg.

lån uten sikkerhet - allsidig bruk

Lån uten sikkerhet – allsidig bruk

Du har sikkert en formening om hva et lån uten sikkerhet er, men uansett kan det være greit å se nærmere på dette. Når du tar opp et lån uten sikkerhet, kan dette skje på to måter.

Når du søker om lån med kredittkort, får du et lån med en kredittramme. Når du bruker kortet, blir du skyldig et beløp som må tilbakebetales. Dette betaler du når den rentefrie perioden er over. I praksis blir dette en gang i måneden, og da betaler du enten alt på en gang eller med månedlige avdrag.

Den andre typen lån uten sikkerhet er forbrukskreditt, og det er nok dette folk stort sett tenker på når det kommer til lån uten sikkerhet. Dynamikken for slike lån er også helt likt det som gjelder for billån eller boliglån.

Det betyr at du tar opp et lån på et ønsket beløp, som skal nedbetales i like store månedlige avdrag over en avtalt periode. Dette er da lån som innvilges uten at det tas pant i dine eiendeler. Det innebærer at långiveren i utgangspunktet ikke kan tvangsselge noe du eier om du ikke betaler ned på lånet ditt som avtalt.

Hvorfor søke om lån uten sikkerhet?

Det kan være flere grunner til at du søker om lån uten sikkerhet. Det kan være at du finner et godt tilbud hos en elektronikkbutikk, men ikke har pengene akkurat da. Da kan du få innvilget kreditt, kanskje med kredittkort, som du må betale ned på etter at betalingsutsettelsen er over.

Andre grunner til å ta opp denne typen lån kan være at du behøver penger til å betale for en ferie, eller at du vil ha et lån til å kjøpe nytt kjøkken eller pusse opp badet.

En annen grunn kan være at du rett og slett vil kvitte deg med flere smålån og kredittkort. Da kan et stort lån være det hensiktmessig mest korrekte valget.

Ved å ta opp et lån som passer får du bedre oversikt over privatøkonomien din. I tillegg vil du med lavere rente få lavere månedlige kostnader, og bedre sjanser til å holde deg unna inkasso og betalingsanmerkninger.

Slik søker du enklest om lån uten sikkerhet

Når du skal søke lån uten sikkerhet, kan du enkelt gjøre dette via Norsk Kreditt. Din søknad sendes til flere aktører som låner ut penger uten sikkerhet, for å gi deg det beste tilbudet. Du kan også gjøre det ved å sende inn en søknad om ønsket lånebeløp til en bank som DnB, men da kan du gå glipp av gunstige renter.

Hos oss får du en rask og enkel oversikt over lånemarkedet ved at du tilbys lån fra flere banker. De fleste foretrekker å søke lån via en portal som Norsk Kreditt.

Du kan få et eller flere uforpliktende tilbud på samme sted, og kan velge lån eller refinansiering, som gir deg best økonomi ved at det blir så få ekstra kostnader som mulig for deg. Du får rett og slett lån uten sikkerhet som har lav rente og er best i test.

Lån uten sikkerhet

Forutsetninger for å få lån uten sikkerhet

Når du søker om et usikret lån, er det visse kriterier som legges til grunn hos långiverne for at du skal få dette lånet. Dette går på alder, inntekt, betjeningsevne, medlåntager, dokumentasjon og betalingsanmerkninger. Oppfyller du kravene som bankene stiller, vil du kunne få lån uten sikkerhet på dagen.

Hvis du ikke er myndig, vil det ikke være hensiktsmessig å søke om denne typen lån. Personer under 18 år får ikke lån i Norge. Dette har bankene ikke lov til. Derfor kan du ikke få forbrukskreditt eller kredittkort før du er fylt 18 år.

Slike lån deles vanligvis ut til personer mellom 18 og 70, men noen går ikke høyere enn til 65 år. Mange opererer også med aldersgrenser på 21 og 25 år før du kan få lån. Sannsynligheten er nok bedre for å få et kredittkort med en liten ramme for de som er i alderen 18–20 år.

I tillegg kreves det at du har en inntekt på minst 200 000 kroner, og helst at du er fast ansatt. Er bankene i tvil, må dette dokumenteres. Søker du om lån ser de på tidligere ligningstall, og er det ingen historikk må du sende bevis på din nåværende arbeidssituasjon.

Du vil derfor ikke få lån uten dokumentasjon selv når det gjelder små lån uten sikkerhet. Bankene får opplysninger om tidligere inntekt når de foretar en kredittsjekk av deg i forbindelse med lånesøknaden.

Dette kan du få i lån

Mange stiller seg spørsmålet om hva kan jeg låne? Når du søker om å få et lån uten sikkerhet, er det normalt at lånebeløpet ligger mellom 10 000 og 500 000 kroner. Enkelte har også større forbrukskreditt, men de fleste gir anledning til å låne opptil 500 000 kroner.

Du kan også få mindre i lån, men på grunn av etableringkostnaden kan den effektive renten bli høy. Om du ønsker å låne mindre enn 10 000 kroner, abefales det heller at du søker om et kredittkort. Hva du kan låne, eller hvor mye, er det inntekten til deg og en eventuell medlåntaker som avgjør.

Betingelser for usikrede lån

Når du søker om et usikret lån gjennom Norsk Kreditt, vil din inntekt være avgjørende for om du får lånet og hvor stort det vil være. Hos Norsk Kreditt vil du få tilbud om lån med den lavest mulige renten for denne typen lån, siden det søkes hos mange långivere og du vil få tilbud med lavest rente.

Jo større lånet er og jo flere år du velger å nedbetale det på, desto lavere nominell rente vil du få. Det samme gjelder den effektive renten. Forskjellen mellom nominell og effektiv rente er at etableringskostnader og månedsgebyrer også legges til over lånets nedbetalingstid. Derfor vil den effektive renten alltid være høyere enn den nominelle rentesatsen.

Det er viktig å finne en løsning med en så lav månedskostnad som mulig, basert på din betjeningsevne på lånet. Du bør ikke fokusere på å få lavest mulig rente for enhver pris. En kostnad som passer din økonomi vil gjøre at du blir raskere ferdig med lånet og dermed betaler mindre totalt sett.

Det anbefales å velge en nedbetalingstid på 0-5 år i stedet for 15 år, som er det maksimale du kan velge på forbrukskreditt. Dette vil gjøre at du blir ferdig med å betale tilbake på lånet på kortere tid, og slipper denne kostnaden hver måned sammenlignet med om du hadde valgt en lengre nedbetalingstid.

Tabellen nedenfor viser eksempler på forskjellige lånebeløp og nedbetalingstider, samt den effektive renten og månedskostnaden:

LånebeløpNedbetalingstidEffektiv renteMånedskostnad
50 000 kr3 år14,75 %1 732 kr
100 000 kr5 år13,45 %2 315 kr
200 000 kr5 år10,85 %4 701 kr

Ved å velge en kortere nedbetalingstid vil du betale mindre renter og få lavere månedskostnad. Det er viktig å velge en nedbetalingstid som passer din økonomi og betjeningsevne på lånet.

Flere forutsetninger for lån uten sikkerhet

Når du søker om lån, får du bedre rente om du har godt inntekt. Det henger sammen med at det ved mislighold er mindre sjanse for at banken går i tap på lånet. Har du en partner, hjelper det at denne personen også er medlåntaker.

Dette minker sjansen for mislighold enda mer, og du tilbys garantert en lavere rente. Er du på jakt etter lån uten sikkerhet med lav rente, er det den totale inntekten som avgjør samt hvor mye du låner.

Om du refinansierer mange smålån til et større lån, vil gjelden totalt sett bli mye enklere å forholde seg til. Da har du lånt penger uten sikkerhet på kun ett sted, og når du skal betale tilbake gjør du det på en faktura per måned istedenfor flere.

Det sparer deg for mye tid i nettbanken. I tillegg kan du også legge opp dette som autotrekk på kontoen din samme dag som du får lønn. Da betaler du automatisk, og du behøver ikke engang tenke på betalinger hver måned.

Når du skal låne, får du spørsmål om hva du skal bruke pengene til, men om du oppgir oppussing av bad og du i stedet velger å bruke noe av dette på noe annet, trekker ikke banken tilbake lånet av den grunn etter at det er utbetalt.

Fra 2019 er det også slik at alle lån uten sikkerhet blir registrert i det nye gjeldsregisteret. Dette gjeldsregisteret, som faktisk er tre registre, er kommet på plass for at bankene skal kunne innhente opplysninger om hva du eventuelt allerede har av usikret gjeld.

Kan du få lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning?

Når du søker om lån uten sikkerhet, er det viktig å være klar over at bankene foretar en kredittsjekk før de gir deg lånet. Dersom du har betalingsanmerkning, vil sjansen for å få innvilget lån uten sikkerhet være liten. Dette skyldes at betalingsanmerkninger er en indikasjon på at du har hatt økonomiske problemer tidligere og dermed utgjør en større risiko for banken.

Selv om det kan være vanskelig å få lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning, finnes det likevel noen alternativer. Noen långivere tilbyr såkalte lån med betalingsanmerkning, men disse lånene har ofte høyere rente og dårligere vilkår enn vanlige forbrukslån.

Kan du få lån uten sikkerhet med inkasso?

Om lånet ditt eller andre fordringer har gått til inkasso, blir det som med betalingsanmerkninger. Du vil få nei på søknaden din om lån. Når det går til inkasso, er det nemlig kort vei til at det registreres en betalingsanmerkning.

Imidlertid kan du være heldig om noen av lånene har blitt inkassogjeld og du søker om nytt lån uten sikkerhet. Når lånet ditt havner hos inkassoselskapet, registreres ikke betalingsanmerkningen med en gang.

Du får en sjanse til å gjøre opp for deg, men dette tidsvinduet er ikke stort. Når lån sendes over til inkasso, går det ikke lang tid før du ikke får lån uten sikkerhet siden du har betalingsanmerkning.

 

Vanlige spørsmål om lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet er en populær løsning for mange. Her er noen vanlige spørsmål og svar om lån uten sikkerhet:

Et lån uten sikkerhet er et lån du får innvilget uten at det tas sikkerhet eller pant i noe du eier som fast eiendom, bil eller båt.

Det er inntekten din og betjeningsevnen som avgjør dette. Lån uten sikkerhet kan være fra 5000 til 600 000 kroner.

Å søke om lån uten sikkerhet gir deg tilgang til midler uten å måtte stille eiendeler som pant.

Det bestemmer du selv, men maksimal nedbetalingstid er 15 år for lån uten sikkerhet.

Renten på lån uten sikkerhet er individuell og høyere enn for boliglån. Renten du får avhenger av lånebeløp, din økonomi og hvor lang tid du skal bruke for å nedbetale lånet.

Nei. Det kommer an på privatøkonomien din og evnen til å betjene lånet. Har du betalingsanmerkninger får du ikke lån.

Det samme som ved alle lånesøknader. Siste års selvangivelse og dokumentasjon på inntekt med lønnsslipper.

Signerer du lånepapirer med BankID, har du pengene dagen etter at du søker. Kan det ikke signeres med BankID, vil det ta lengre tid før pengene utbetales.

Ja. Du kan når som helst innfri eller betale ned ekstra. Med alt samlet i et lån er dette også enklere.

Søker du gjennom en låneformidler som Norsk Kreditt anbefaler gjøres alt i en prosess, og om alt er i orden kan du få svar fra flere banker i løpet av minutter.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden