BRAbank

BRAbank gir ansvarlige forbrukslån opp til 500 000 kroner.
Snarveier:
Läser in...
  Fordeler:
  • Et stort antall långivere konkurrer om å gi deg lån
  • Du velger lånet med de beste betingelsene
  • Tilbyr lån både med og uten sikkerhet i bolig
  Ulemper:
  • Aldersgrense 23 år
  • Gir ikke lån selv
  • Oppgir ikke søkekriterier

  Oversikt

  Banken med det gode og delvis forpliktende navnet BRAbank er en helnorsk og heldigital bank med lang fartstid på området.

  Det er imidlertid et nyregistrert selskap etter en fusjon mellom gamle Brabank og Easybank. Slik sett ble den stiftet og børsnotert på Merkur Market i 2020.

  Ellers har banken en historie siden 2003 da forløperen Verdibanken ble startet. Verdibanken sto for et kristent livssyn, og var i første omgang en nisjebank. Men produktene de tilbød var gode, etterspørselen stor, og målgruppen ble utvidet.

  BRAbank har også tidligere vært kjent som Monobank.

  I dag har BRAbank kontorer både i Oslo og Bergen. Tjenestene deres er derimot kun tilgjengelig på nettet, der BRAbank har vært en foregangsbank i utviklingen av stadig nyere og bedre tjenester.

  Banktjenester som tilbys er forbrukslån, kredittkort og høyrentesparing. Banken har en velutviklet nettbankløsning som gir god samordning av produktene.

  Lånetilbud fra BRAbank

  Forbrukslånet fra BRAbank går under navnet personlån i lånepapirene.

  Banken legger stor vekt på ansvarlig utlån. Det betyr at de ikke ønsker at kundene får en vanskelig økonomisk situasjon ved å ta opp lån.

  I klartekst betyr det også at det kan være strengere inngangskriterier og kredittvurdering enn andre banker. Vi ser for eksempel at man må være minst 23 år og ha en inntekt på minst 250 000 kroner i året for å få lån fra BRAbank. På den annen side tilbys det også en max rente på under 20 %. Det tyder godt for deg som kommer innenfor nåløyet til BRAbank.

  Det er normalt ingen restriksjoner på hva man bruker et forbrukslån til, men banken setter en begrensning. Lånet kan ikke brukes til å oppfylle egenkapitalskravet ved finansiering av boligkjøp.

  BRAbank godtar medsøker på lånet. To lånsøkere øker muligheten for å få innvilget lånet, og kan gi en lavere rente enn om man søker lånet alene.

  Banken gir også lån til refinansiering. Refinansieringslån som samler smålån eller kredittkortgjeld vil som regel gi besparelser for den som tar det opp.

  En detalj er at BRAbank kun godtar elektronisk signering av lånepapirene, fortrinnsvis med BankID. Dette er en av konsekvensene ved å framstå som «heldigitale».

  Popularitet

  BRAbank og de institusjonene som de springer ut fra har vist seg å tilby overlevelsesdyktige produkter over tid. Til tross for at «nye» BRAbank ikke har hatt så lang tid på innrette seg, klarer den å holde på kundene sine.

  Det er selvfølgelig gunstig for banken at den har vært tidlig ute med digitale låne- pg spareprodukter. Som en mindre og mer strømlinjeformet bank, kan den gradvis forbedre og tilpasse tjenester og nettbankløsninger.

  BRAbank er for øyeblikket ikke å finne på Trustpilot. Det er derfor heller ingen anmeldelser av Banken der.

  Sikkerhet og service

  Når man snakker digitale banktjenester, er sikkerhet gjerne det første man tenker på. Her er BRAbank godt framme med gode teknologiske tjenester som ivaretar det meste.

  Signering av lånepapirer med BankID er jo for lengst blitt standard hos så godt som alle banker.

  Med godkjennelse og kyndig overvåking av Finanstilsynet og Datatilsynet, er nok BRAbank en av de bankene du kan stole på.

  På servicefronten kunne de godt ha en kundeservice som var litt tilgjengelig utenom normalarbeidstid, men normalt skal alt kunne ordnes på nettet.

  Oppsummering

  BRAbank er til tross for en formell nyetablering, en velfundert og solid bank. Sammenslåingen med andre banker har bare økt kompetansen, og bidratt til videre digitalisering av banktjenester.

  Banken har vel strengt tatt kun en versjon av forbrukslån, med en fastlagt betalingsplan uten rom for fleksibilitet.

  Rentespekteret er i det lavere nivået, men den endelige renten for hvert enkelt lån fastsettes som andre steder etter kredittvurderingen.

  Som en arv etter den gamle Verdibanken er BRAbank opptatt av ansvarlig utlån. På den siden er de ganske på linje med myndighetene som ønsker å begrense problematikken med betalingsproblemer.

  Hvis de gjennomfører dette konsekvent, vil det nok bli litt flere avslag enn andre steder. På den annen side vil de ha anledning til å gi bedre betingelser til de som kommer gjennom.

  Omtale - BRAbank
  Vurdering 84100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Aldersgrense 23 år og ikke eldre enn 70 år
  • Inntekt fra 250 000 kroner per år
  • Kan søke med medsøker
  • Ingen betalingsanmerkning eller inkassogjeld
  • Søker må ha en folkeregistrert adresse i Norge
  • Løpetid: 1-15 år hvis lånet er til refinansiering, ellers 1- 5 år
  • Etableringsgebyr: 450-950 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 40 kroner
  Betalingsanmerkning. Uten sikkerhet
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:40 kr Uppl.avgift: 450 - 950 kr
  Abonner på vårt nyhetsbrev for å dra fordel av eksklusive lånetilbud. Som en velkomstgave får du våre beste tips for en god kredittvurdering - direkte i innboksen din!