Santander Red

Santander Consumer Bank har etablert seg som en solid aktør også på det norske markedet. De tilbyr forskjellige banktjenester som sparekonto, forbrukslån, kredittkort og nettbankløsning.

I tillegg til Santander Red har de kredittkortene Gebyrfri Visa, Flexi Visa og Manchester United Visa.

Se gjerne våre omtaler av disse før du velger hvilket kredittkort fra Santander Consumer Bank du ønsker å søke på.

Bonus og andre fordeler

Santander Red gir tilgang på de samme fordelsprogrammene som de øvrige Santander-kortene, nemlig Kickback og Dealpass.

Rabattene fra Dealpass omfatter hundrevis av restauranter, hoteller og andre brukersteder som deltar i programmet. Rabattene kan være inntil 25 %, men det avhenger av avtalen som er inngått med det enkelte stedet.

Du må betale med kortet og bruke din Dealpass-kode for å få rabatten. Da kommer den direkte til fratrekk ved betalingen.

Fra Dealpass-siden på Internett kan du gjennom en søkefunksjon finne fram til restauranter og andre tilbud nær deg som tilbyr disse rabattene, og hvor høye de er.

Kategoriene det sorteres etter er butikker, nettbutikker, tjenester, aktiviteter, velvære, ferie, hoteller og spisesteder.

Profilerte tilbydere du kan handle hos med Dealpass inkluderer Fridays, Inteflora, Son Spa og Avis.no.

Det andre fordelsprogrammet Kickback gir også avslag på kjøp, men på en litt annet måte. Her registreres betalingen som full pris når du drar kortet, men det oppgitte avslaget «tilbakebetales» deg når du får avregningen fra Santander Red.

Det er dette vi normalt kaller cashback, som her altså har fått navnet «kickback».

Flere enn 320 nettbutikker innen alle mulige kategorier finnes her. Du må registrere en egen kickback-konto for å disse avslagene. Dette er imidlertid gratis.

Forsikringer

Santander Red har de samme forsikringene som de øvrige kredittkortene fra Santander Consumer Bank.

Det innebærer en reise- og avbestillingsforsikring som inntrer når minst 50 % av reisen er betalt med kortet. Det har også en leiebilforsikring som inkluderer egenandelen.

Som korthaver kan du også tegne ekstra forsikringer som betalingsforsikring, advokatforsikring, helseforsikring og forsikring mot ID-tyveri.

Kredittgrense og renter

Santander Red kredittkort utmerker seg framfor alt med lav rente. Med en nominell rente på 14,89 % og en beregnet effektiv rente på 17,12 % ligger det faktisk på tredjeplass på Finansportalens oversikt som inkluderer 238 kredittkort.

Normalt anbefales det nedbetalingslån når du ikke kan betale ned det du kjøper i løpet av kort tid, men Santander Red kortet kan faktisk konkurrere med smålån eller forbrukslån som tilbys.

Det gjør at det er svært praktisk i bruk, og at man godt kan bruke litt tid på å betale ned saldoen på kortet etter eksempelvis en ferie eller et større innkjøp.

Norsk kreditt anbefaler likevel at saldo på dette og alle andre kredittkort nedbetales full ut på kortest mulig tid. Dersom det drøyer, bør du søke om et refinansieringslån. Norsk kreditt har oversikt over banker som tilbyr refinansiering.

Men et kredittkort med så lav rente som her gir stor fleksibilitet. Det kan man benytte seg av. Utover minstebeløpet velger du selv hvor mye du kan betale hver måned. Du er heller ikke bundet til bestemt løpetid, som du ville vært med et nedbetalingslån.

Kredittgrensen du blir tilbudt når du får kortet, beregnes individuelt. Ved søknad samtykker du i en kredittvurdering hvor det blant annet hentes inn opplysninger om din personlige økonomi. Utfra en poengberegning avgjøres det så hvor høy grense du får mellom 10 000 og 50 000 kroner.

Du kan på et senere tidspunkt søke om å få høyere grense. Det gjør du direkte gjennom nettbankløsningen. Kortets absolutt høyeste grense er 100 000 kroner.

Gebyrer

Gebyrnivået ligger innenfor normalen. Varekjøp er gebyrfritt, men de fleste andre tjenester vil belastes kortbrukeren med et gebyr.

Vi nevner i den forbindelse at Santander har et annet kredittkort som er tilnærmet gebyrfritt, nemlig Gebyrfri Visa. Dette har på den annen side en noe høyere rente.

Det avhenger derfor av ditt brukermønster hvilket av kortene du bør søke. Dersom du regner med å bruke det som en avbetalingsløsning, er Santander Red med de lave rentene det beste valget. Betaler du derimot saldoen helt ned hver måned, er det best med gebyrfritt.

Betingelser for å få kort

Det vesentligste vilkåret for å få kort er at du består kredittvurderingen.

Det innebærer normal at du har en rimelig fast inntekt, ikke for høy gjeldsgrad i forhold til inntekten og at du ikke har betalingsanmerkning. Dessuten må du være minst 20 år gammel.        

Fordeler:
 • 50 rentefrie dager
 • Ingen Årspris
 • Effektive rente 17.12 %
 • Fordelsprogrammene Dealpass og Kickback
Ulemper:
 • Kontantuttak i minibank kr 30 + 1 % av beløp
 • Kontantuttak i bank kr 30 + 1 % av beløp
 • Administrasjonsgebyr ved inaktivt kort: 250 kroner

Vilkår

 • Må være 20 år gammel
 • Obligatoriske kredittvurdering
 • Ikke har betalingsanmerkning
 • Kredittgrense til 100 000 kr
 • 50 rentefrie dager
 • Kontantuttak i minibank og i bank kr 30 + 1 % av beløp
 • Effektive rente 17.12 %
 • Erstatningskort: 99 kroner
 • Papirfaktura: 40 kroner
 • Nødkort/nødkontanter: 250 kroner
 • Overtrekksgebyr: 125 kroner
 • Administrasjonsgebyr ved inaktivt kort: 250 kroner
Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden