Tilbake til nyheter

Nå kommer Apple Kredittkortet

Det var vel å vente at teknologi-giganten skulle prøve seg også på dette området. Og når Apple lanserer noe nytt, da skal det jo også være helt nytt. Altså noe ikke konkurrentene har klart å komme opp med ennå. Herved presenteres det heldigitale kredittkortet fra Apple: Apple Card!

Hva er det unike ved Apple-kortet?

 

For det første er det heldigitalt. Det vil si at det er integrert med mobilen din, eventuelt smartklokka, slik at du kan betale med Apple Pay. Ettersom det fortsatt er mange steder som ikke har lagt til rette for denne betalingstjenesten, er det også mulig å få et fysisk kort du kan bruke på gamlemåten. Eller ikke helt. Det eneste som står på dette kortet er navnet ditt og Apple-logoen. Apple skal selvfølgelig være unike også på design, og kortene vil utarbeides i metallet titan.

Apple Card baserer seg nemlig ikke på de tradisjonelle størrelsene for identifikasjon av din kredittkortkonto. Borte er de 16 sifrene. Likeledes har cvc-koden og utløpsdatoen forsvunnet.

Apple Card bruker biometriske kjennetegn

Din identitet verifiseres ved fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning. Altså biometriske verdier som det er bare du som besitter i hele verden. Dette har nå i en tid vært brukt i litt eksklusive telefoner (som iPhone) og på nettbrett. Man kan si at prøvetiden er ute, og at det er på tide med større og mer ansvarsfulle oppgaver som betalingsformidling.

Dessuten generer kortet nye tallkoder for hver transaksjon det utfører. Det medfører blant annet at kjøpene og overføringene ikke skal være synlige for andre enn de to partene det angår, selger og kjøper. Det er en anonymisering som lenge har vært ønsket i «overvåkningssamfunnet».

Hvilke betingelser tilbyr Apple på kredittkortet sitt?

Vi har ikke helt det fulle bildet her. Men Apple lokker med at kortet ikke har årsgebyr. Det skal heller ikke beregnes valutapåslag, gebyr for sene innbetalinger eller overføringsgebyr.

Dessuten tilbyr de 2 % cashback ved bruk av kortet, og hele 3 % når man handler i Apples egne butikker. Hvilket må sies å være bra.

Når det gjelder kredittvurderinger og fastsettelse av renter er det naturlig at de vil se nærmere på det norske markedet før det lanseres her.

Når kommer det til Norge?

Innføringen av dette nye kredittkortet ble offentliggjort i mars i år. Nå melder altså Apple-sjefen Tim Cook at det kan deles ut til amerikanerne i løpet av august måned. Han har foreløpig ikke sagt noe om lansering utenfor USA.

Det kan hende de vil teste det ut der en stund først. Men all den tid vi allerede bruker Apple Pay, ville det kanskje være smart å komplettere det med kredittkort for norske brukere?

Hvordan går det med Apple Pay?

Siden vi skrev om Apple Pay i juni i fjor, er det flere finansaktører som har inkludert betalingsløsningen for sine kunder. I dag er det mulig å betale med iPhone eller smartklokke fra Apple hvis du har konto i Storebrand, Nordea, Santander, Monobank, Sbanken eller ST1.

Konkurrenten Google Pay som tilbyr samme tjenesten for Android-brukere blir støttet av Nordea, Sparebanken Sør, Monobank, Revolut, OBOS-banken og Danske Bank.

Storbanken DNB reserverer seg fortsatt mot å gå inn i et samarbeid som involverer disse løsningene. De retter i stedet forventingene mot en videreutvikling av Vipps.