Santander tar i bruk Apple Pay

Santander-kredittkort-med-Apple-PayNå som det endelig finnes i Norge, er du kanskje på jakt etter kredittkort med Apple Pay? Slett ikke alle har det, faktisk de færreste enn så lenge, men alle kredittkortene til Santander får denne løsningen. Nå kan du bruke iPhonen din til å betale med i kassa. Apple Pay ordner overføringen.

Santander Bank melder at de har inngått en avtale med giganten om dette. Det samme gjør Nordea Bank. Sbanken er også på vei. DNB vil imidlertid ikke ta i bruk løsningen og ønsker å beholde Vipps. Dette har fått kundene til å reagere i blant annet sosiale medier.

Klikk deg inn på omtalene for å lese mer (og finne søknadslink) til kredittkortene fra Santander som nå har Apple Pay:

Løsningen har lenge vært ventet etter at banker i Danmark og Sverige lanserte denne kontaktløse betalingsløsningen allerede høsten 2017.

Hvordan fungerer betaling med Apple Pay?

Når du betaler i butikken skal mobiltelefonen sveipes over leseren i terminalen. Programmet Apple Wallet vil åpnes automatisk, og du godkjenner betalingen med fingeravtrykket ditt.

Det er Visa Token Service som har utarbeidet systemet i samarbeid med Apple Pay, og det er ikke lagret noen kortdetaljer direkte i telefonen.

Dette kalles NFC-teknologi. Bokstavene står for «near-field communication». Det er den som gjør den trådløse betalingskommunikasjonen mulig.. Den opererer for distanser på opptil 20 centimeter. Ti centimeter anses for tilstrekkelig og å være en praktisk avstand for utføring av trådløse betalinger.

Bankterminaler som i dag kan ta imot kontaktløse betalinger, er også i stand til å ta i bruk Apple Pay. Rundt 35 % av brukerstedene skal i dag ha denne muligheten. Visa Norge jobber for at dette skal ligge på tilnærmet 100 % innen 2020.

Det vil ikke koste noe ekstra verken for brukersteder eller bankkunder å ta i bruk Apple Pay, sammenliknet med andre betalingsløsninger per i dag.

Apple Pay kan også brukes på nett eller i app.

Slik får du Apple Pay

Du må ha iPhone 6, iPhone SE eller nyere modeller for å ta i bruk Apple Pay. Den kan også installeres på klokka hvis du har en Apple Watch. Alle de fire generasjonene av denne smartklokka er oppdatert for betalingsløsningen. Bruken kan også administreres på en iPad av nyere dato.

Du må også ha et kundeforhold med en av bankene som har inngått Avtale med Apple Pay. Er dette i orden, kan du legge inn kortene dine. Santander-kundene kan for eksempel registrere kredittkortet direkte.

Apple Pay-opplysningene dine registreres i Apple Wallet-appen. Den kan legge til kortet ditt ved den tar bilde av det.

En konkurrent til Vipps?

Teknologien ligger klar til bankoverføringer mellom venner, slik det er mulig med Vipps. I USA har dette blitt gjort i flere år med Apple Pay. Sett på bakgrunn av den suksess som Vipps har hatt, ville det ikke vært merkelig om Apple ville prøve å karre til seg litt av dette markedet.

Denne funksjonen ligger imidlertid ikke i pakken som tilbys norske bankkunder.  Apple Pay vil tydeligvis sitte litt til på gjerdet og vente. Kanskje ønsker de litt flere samarbeidspartnere først. Dessuten er det EU-regulativer som er under utarbeidelse på dette feltet. Hvis dette først ligger klart, blir det færre ekstrarunder med justeringer og tilpasninger.

Hva med DNB og de andre?

Den store giganten på personbank-siden uttaler at de ikke vil gå for Apple Pay, men lage sine egne løsninger. Det satses stort på videreutvikling av Vipps med tanke på flere «angrep» fra utenlandske aktører. Også Sparebank1-gruppen sier de vil konsentrere seg om Vipps.

Det er også andre konkurrenter til Apple Pay.

Rivalen Samsung er på banen med sin Samsung Pay. Ut fra deres erfaringer fra vårt naboland i øst, nemlig Sverige, uttaler de at løsningen fungerer godt for så vel deres mobiltelefoner som smartklokker.

Det har vært mindre oppstyr (foreløpig) om Google Pay. Det er imidlertid operativt i Storbritannia og USA, og dekker de samme funksjonene som Apple Pay gjør. Ettersom denne løsningen kan brukes på alle smarttelefoner som bruker Android-systemer, har den et potensial som omfatter 80 % av smart-telefonene i verden.

Det foreligger ingen konkrete planer om å innføre noen av disse løsningene i Norge per i dag.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden