Credits Blue

Det er TF Bank som står bak kredittkortene Credits Blue og Credits Gold. TF Bank fikk sin banklisens fra Finanstilsynet i 2017. Men de har operert som finansieringsforetak siden 1984.

Foruten kredittkort har de forbrukslån, innskuddskonto og nettbankløsning tilgjengelig for sine kunder. Banken har sitt hovedkontor i Bergen, med 35 ansatte.

Banken er et datterselskap av TF Bank AB. Dette selskapet er notert på børsen i Stockholm, og har samlet en aktiv kundemasse på 2 millioner.

Utover Norge bedriver de banktjenester i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Latvia, Tyskland, Østerrike og Polen.

Bonus og Cashbacks – Hvordan fungerer bonus-systemet      

Med Credits Blue kredittkort følger fordelsprogrammet Dealpass. Her tilbys det rabatter av forskjellig størrelse på mer enn 240 steder fordelt over hele Norge.

Blant steder du kan få avslag ved betaling med Credits Blue finner vi forhandlere av klær, interiør, sko, maling og mer.

Dessuten er det både restauranter, hoteller og turoperatører som tar imot Dealpass. Ved innlogging på brukersiden til Credits Blue kan man få en fullstendig oversikt over alle tilbudene.

Når du befinner deg på det samme sted som du foretar handelen, kan du bare vise fram fordelskortet når du betaler med Credits Blue-kortet ditt.

Da får du rabatten. Kjøper du gjennom Internett, må du oppgi en egen rabattkode du har fått tildelt.

Forsikringer

Credits Blue kredittkort inkluderer reise- og avbestillingsforsikring, samt forsikring mot ID-tyveri.

Reiseforsikringen dekker medisinske utgifter og hjemtransport i tilfeller hvor sykdom inntreffer i løpet av en reise.

Det er ingen øvrig grense for hvor mye som kan dekkes. Tilsvarende tilfeller kan også dekke for medreisende med opptil 25 000 kroner.

Denne forsikringen dekker også fullt ut kostnader som følge av evakuering i landet du befinner deg, så vel i krigssituasjoner som ved naturkatastrofer.

Stadig flere tilbyr forsikring mot ID-tyveri. Credits Blue har en slik innebygget i kortet. Dersom noen makter å fremstå som deg på nettet, er det mulig å ta opp lån i ditt navn og vikle deg inn i problemer du kan ha bruk for juridisk hjelp til å ordne opp i.

ID-tyveri forsikringen sørger for at du har telefonassistanse tilgjengelig 24 timer i døgnet. Samtidig dekker den juridisk assistanse inntil 100 000 kroner.

Du kan også velge betalingsforsikring i tillegg. Da betaler du et lite tillegg som er proporsjonalt med det du til enhver tid skylder på kortet. Utbetaling kan aktiveres dersom du rammes av sykdom eller arbeidsledighet.

Det er forsikringsselskapet Gouda som leverer disse forsikringene til Credits Blue. De er igjen en del av Gjensidige.

Kredittgrense og renter

Det høyeste beløp som kan lånes på Credits Blue er 100 000 kroner. Men kreditrammen fastsettes etter individuell vurdering.

Den nominelle renten som er knyttet til kortet ligger på 1,66 % per måned, eller 19,9 % per år. Omregnet til effektiv rente utgjør det 21,84 %.

Saldo på kortet blir rentebærende dersom den ikke betales full ut hver måned. Det betyr at du kan ha inntil 43 rentefrie dager etter at du har benyttet kreditten.

Gebyrer

Det er ikke så mange gebyrer på dette kortet. Varekjøp og uttak av kontanter i minibank er gebyrfritt. Du må heller ikke betale årsavgift.

Et valutapåslag når utenlandsk valuta omregnes til NOK må du imidlertid regne med. Det utgjør 1,75 % av det aktuelle beløpet.

Få gebyrer gjør at den effektive rente som løper på kortet ligger i det beskjedne leiet. Det er ikke mange kostnader med Credits Blue, så lenge det betales ned.

Betingelser for å få kort     

Søknad om kredittkort fra Credits Blue behandles individuelt. Det er derfor flere ting som avgjør om man kan få tildelt et kort.

En av de absolutte hindringene er betalingsanmerkninger. Det gjelder kredittkort generelt og de fleste andre typer kreditt. Betalingsanmerkninger vil alltid komme fram i den obligatoriske kredittsjekken.

Det tilsvarende gjelder for inkassogjeld, skjønt denne er som regel også gjenstand for betalingsanmerkning.

Dessuten må du være fylt 18 år. Det er myndighetsalderen i Norge, og en forutsetning for å kunne ta opp kreditt.

Du må også kunne oppgi en adresse som du er registrert på i Folkeregisteret. Det viser at du har bosted i Norge.

Hertil kommer altså selve kredittvurderingen. Den kredittrammen du skal tildeles vurderes akkurat som du skulle søkt et lån på samme beløpet. Det betyr ikke noe om du faktisk bruker av den eller ikke.

Inntekten skal matche gjeldskostandene dine. Den skal også ha rom for å tåle de kredittene du har tilgjengelig.

Derfor er andre gjeldsforhold du har fra før sentrale i vurderingen om du får kort, og i tilfelle hvor høy kreditt du kan få på det.

Fordeler:
 • 43 rentefrie dager
 • Fordelsprogrammet Dealpass
 • Lave gebyrer
 • Reiseforsikring og ID-tyveri forsikring
Ulemper:
 • Har ikke tilbud om drivstoff-rabatt

Vilkår

 • 43 rentefrie dager
 • Kredittgrense til 100 000 kr
 • Effektive rente 21.85 %
 • Må være 18 år gammel
 • Ingen Årspris
 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Folkeregistrert adresse i Norge
Abonner på vårt nyhetsbrev for å dra fordel av eksklusive lånetilbud. Som en velkomstgave får du våre beste tips for en god kredittvurdering - direkte i innboksen din!