Refinansiere kredittkortgjeld

Nesten alle bruker kredittkort i dag. Det er en vel integrert betalingsmåte i dagligvarehandel og på nettet.

Det er mange fordeler knyttet til kredittkortene, som bonuser, rabatter og forsikringer. Ikke minst er det betryggende å betale med kortet når du bestiller på nett.

Dersom det hoper seg opp med ubetalt kreditt på ett eller flere kort, kan det bli ubehagelig. Det beregnes godt med renter på slike kreditter, og det kan bli et kontinuerlig etterslep.

Det er da man bør vurdere refinansiering av kredittkortgjeld. Her på Norsk Kreditt kan du sammenlikne långivere og låneagenter som tilbyr slik refinansiering.

Hva er refinansiering av kredittkort?

Refinansierer er det vi gjør når vi tar opp et lån som er øremerket til å betale ned gjeld vi har fra før.

Kredittkort har alltid en beløpsramme på kreditten du kan benytte. Rammen kan være fra 10 000 til 150 000 kroner.

Dersom du ikke betaler ned det du har brukt av kredittkortrammen, opparbeider du deg gjeld på kredittkortet. Det kan bli så mye at det overføres til inkasso og du pådrar deg en betalingsanmerkning.

Ved en refinansiering omdannes denne gjelden til et nedbetalingslån.
Refinansiering kan skje både med og uten sikkerhet. Det er da gjerne et spørsmål om du har ledig sikkerhet i privat bolig, eller om det er noen andre som kan stille en slik sikkerhet for ditt refinansieringslån.

Norsk kvinne som refinansiert sitt kredittkort gjeld

Når bør man refinansiere kredittkortgjeld?

Kredittkort har en løpende rente på i gjennomsnitt rundt 20 %. Det tilsvarende tallet for forbrukslån ligger på 12 %.

Prinsipielt bør du nedbetale all bruk av kredittkort samme måneden. Da vil det heller ikke påløpe renter.

Dersom du over tid har fått en betydelig gjeld på kredittkortene, som du ikke klarer å nedbetale på kort sikt, er det på høy tid å gjøre noe med det.

En refinansiering vil gi deg lavere rente, og du vil gjenvinne kontrollen over økonomien ved at du får et nedbetalingslån med et fast månedlig beløp å forholde deg til.

Hvordan refinansierer man kredittkortgjeld?

Du summerer ganske enkelt alt du skylder på dine respektive kredittkort per i dag. Deretter søker du om et lån på det tilsvarende beløpet.

På Norsk Kreditt finner du en rekke banker og låneinstitusjoner som tilbyr refinansieringslån.

Hvis du søker om et lån uten sikkerhet, er det en fordel å oppgi at lånet skal brukes til akkurat refinansiering.

Søknader om lån til refinansiering behandles nemlig lempeligere ettersom et slikt låneopptak ikke øker totalgjelden din. Du kan også få betydelig lengre nedbetalingstid. Refinansieringslån kan innvilges med inntil 15 års løpetid mot 5 år for vanlige forbrukslån.

Dersom det innvilges lån til refinansiering av kredittkortgjeld, vil långiver normalt betale ut kortselskapene direkte.

Potensielle besparelser på refinansiering av kredittkort

Du vil normalt spare penger på å refinansiere kredittkort. Hvor mye avhenger av flere omstendigheter. Sjekk først hvilke betingelser du har på kredittkortene dine, og hvilke betingelser du kan få på et refinansieringslån.

Hvis vi tar utgangspunkt i at du refinansierer kredittkortgjeld på 100 000 kroner med en nominell rente på 20 % med et tilsvarende lån med en nominell rente på 12 prosent, vil det gi en årlig rentebesparelse på 8 000 kroner.

Er rentedifferansen enda større, vil du tjene enda mer når du samler gjelden. Det samme gjelder dersom du trenger lengre tid enn ett år på å nedbetale beløpet.

Betingelser for å kunne refinansiere kredittkort

Betingelser for å få et refinansieringslån samsvarer med de betingelsene som ellers gjelder for å få lån. Det gjelder lån både med og uten sikkerhet.

Det mest vesentlige er at du kan betjene lånet du søker om. Det betyr både at du skal ha en inntekt som er høy nok og ikke for mye gjeld.

Du vil også bli kredittsjekket. Da vil det blant annet komme fram om du har betalingsanmerkninger.

Fordeler og ulemper ved refinansiering av kredittkort

Det er som regel svært fordelaktig å få refinansiere gjeld fra kredittkort. Blant fordelene finner vi

Det er ingen egentlig ulempe ved å refinansiere kredittkort så lenge du oppnår lavere rente på det nye lånet enn den som løper på kredittkortene.

Dersom du imidlertid kan klare å nedbetale det du skylder på kortene i løpet av to til tre måneder, vil ikke behovet for et refinansieringslån være like presserende.

Sammenlikn refinansieringslån

Som med kredittkort er det et stort spenn i rentesatsene på lån uten sikkerhet. Når du først tar et tak for å redusere gjeldskostnadene dine, er det det et poeng å få det beste refinansieringslånet.

På Norsk Kreditt sammenlikner vi en rekke långivere, som kan tilby refinansiering av kredittkortgjeld.

Imidlertid er det slik at du må søke før du får oppgitt en rente på akkurat ditt lån. Fra denne siden kan du gå rett til søknadsskjemaene i de respektive bankene ved å trykke «søk».

Sender du inn flere slike søknader vil du også få flere tilbud å velge mellom. Antakelig vil du se at det er en del å spare på å velge tilbudet med den laveste renten.

Spørsmål og svar om å refinansiere kredittkortgjeld

Du vil refinansiere gjeld fra kredittkort når du tar opp et lån for å betale gjeld du allerede har. I dette tilfellet betaler du ned gjeld du har opparbeidet på kredittkortene dine.

Et lån uten sikkerhet vil ha lavere rente enn det som løper på kredittkortgjeld. Dessuten får du en nedbetalingsplan.

Det er greit å ha et par kredittkort som samtidig gir deg rabatter eller bonuser på varekjøp eller drivstoff. Det du bør unngå er at å opparbeide rentebærende kreditt på flere kort.

Ja. Du søker bare om det samlede beløpet på kredittkortgjelden og lånene du ønsker å refinansiere.

Kan du tilby sikkerhet i bolig, vil du få lavere rente. Det vil derfor lønne seg dersom du har denne muligheten. Du vil imidlertid også kunne tjene på å refinansiere kredittkortgjeld i et lån uten sikkerhet.

Abonner på vårt nyhetsbrev for å dra fordel av eksklusive lånetilbud. Som en velkomstgave får du våre beste tips for en god kredittvurdering - direkte i innboksen din!