Tilbake til nyheter

Forsikring for kontanter på reise

cea

Det var ikke mange måneder siden DNB gikk ut og anbefalte at nordmenn som skulle reise til Hellas tok med seg alt de tenker å bruke på oppholdet i kontanter. Bakgrunnen var den ustabile situasjonen som kan ramme bankvesenet og muligheten til å både betale og ta ut penger fra minibanker. På tross av at situasjonen er mer stabil nå er det fortsatt enkelte land det kan være en fordel å ta med seg litt ekstra i kontanter. Men hva bør man da tenke på når det kommer til forsikring?

Før vi ser nærmere på forsikringer for tapte kontanter på reise, er det alltid lurt å forsøke å betale så mye man kan på forhånd, før reisen i det hele tatt har startet. Har du for eksempel planer om å leie en bil kan du betale den på forhånd, det samme for overnattinger og eventuelle turer du ønsker å melde deg på. Tenk gjennom hva du trenger å betale for på turen og se om det finnes andre alternativer enn å måtte betale direkte når du er der. Kan du få betalt noen store utgifter på den måten kan du enkelt begrense hvor mye kontanter du trenger å ta med deg.

Forsikring opptil 3 000 kr

Gjennom en standard reiseforsikring vil de fleste poliser gi deg tilbake kun 3 000 kroner i kontanter som blir frastjålet. Det gjelder normalt per person som er forsikret gjennom reiseforsikringen. Vær imidlertid forsiktig med å tenke at du kan gange 3 000 kroner med antallet i reisefølget. Normalt er det et makstak som kan være begrenset til 6 000 kroner. Hva det maksimale beløpet som er dekket vil kunne variere fra selskap til selskap, så det er viktig at du sjekker dine vilkår og betingelser nøye før du drar.

Husk på reiseforsikring på kredittkortet

Om du ikke er fornøyd med dekningen din normale reiseforsikring har, kan det være at du er dobbeltforsikret. For eksempel vil man som regel få en reiseforsikring automatisk ved å betale halvparten av utgiftene til reisen med et kredittkort, og dobbelforsikring gir dobbel dekning. Har du 3 000 kroner på en reiseforsikring, kan det derfor være at du har et tilsvarende beløp på en annen forsikring, og du er dermed ekstra godt dekket. Skal du ta med deg ekstra mye kontanter på en reise kan en slik ordning være en enkel måte å dekke hele forsikringsbeløpet ditt på, uten at du trenger å utvide din eksisterende forsikringsavtale.

Ta dine forholdsregler

Det er ingenting i veien for å reise med litt ekstra kontanter, så lenge man er ansvarlig og tar noen enkle forholdsregler. Vær ekstra forsiktig med hvor du legger fra deg pengene, for om du blir frastjålet pengene og forsikringsselskapet mener du har opptrådt uansvarlig kan det gå ut over hvor mye penger du får tilbake. Alle forsikringssaker vil bli behandlet individuelt, men har du lagt pengene lett synlig på hotellrommet uten en safe, er det et eksempel på hvordan uaktsomhet kan føre til en nedsatt forsikringssum. Forsøk derfor alltid å lås kontanter du ikke bruker i en safe eller koffert for å være p
å den sikre siden.