100 000 nordmenn bruker mikrosparing

Mikrosparing har blitt den nye folkesparingen. Over 100 000 nordmenn har nå begynt å bruke denne forholdsvis alternative måten å spare penger på.

Idéen bak dette er at mange bekker små utgjør en fin pengesum på sikt. Det er i tillegg en måte man kan spare penger på uten at man faktisk merker at man legger til side noen kroner nå og da.

Slik fungerer det

Mikrosparing dnbFlere banker har nå lansert sin egen mikrosparingstjeneste. DnB har kanskje den mest kjente, «Morsom Sparing», der du sparer penger hver gang du bruker bankkortet ditt.

Du velger selv hvor mye penger du legger til side, men minimum 2 kroner. Tenk bare på hvor mange ganger i løpet av et år du bruker bankkortet – hvor mange hundre, kanskje tusenvis, av kroner ville du spart? Og ville du egentlig lagt merke til det om du ble trukket for så lite som to kroner hver gang? Sannsynligvis ikke.

Når du har opprettet denne typen sparing, blir det organisert en egen dedikert sparekonto for dette formålet. Her blir da pengen trukket inn, og du har naturligvis hele tiden innsyn i kontoen og bevegelsene. Dette kan også kombineres med ulike sparemål. Det er for eksempel ikke uvanlig å lage en felles konto sammen med en  samboer.

Hos nevnte DnB kan man for eksempel sette opp et sparemål og gi det et navn (for eksempel «ferietur» til 15 000,-). Hver bruker (du og din samboer) ser da hvor langt dere har kommet og hvor mye hver av dere har spart, til enhver tid.

Et steg i riktig retning

Det er en god trend at så mange nordmenn har valgt å bruke denne formen for sparing. Selvfølgelig er ikke dette noe som i seg selv vil redde alle økonomiske utfordringer dette landet har.

Men i de siste årene har vi hatt en tendens til å låne mye og spare lite. Med denne formen for sparing kan vi kanskje se at det gir en mersmak i årene fremover. Som vi nevnte innledningsvis kan to små kroner hver gang man bruker kortet, resultere i potensielt flere tusen kroner i løpet av et år.

Dette kan gi mange tusen mennesker motivasjon til å sette av litt ekstra hver måned. Dette kan igjen være nok til at deres økonomi vil være godt rustet til eventuelle svingninger som måtte komme i den økonomiske hverdagen i Norge fremover.

Penger på konto er en fordel når du vil låne

Vi snakker for eksempel om egenkapital til boliglån. Det tar nok litt tid å spare opp egenandelskravet på 85 av boligprisen, men det kan bidra til at du kommer et stykke på vei. Har du allerede en BSU eller får en arv, kan det være dråpen som fyller glasset.

Men det har også betydning hvis du søker et forbrukslån i din faste bank. De vil garantert se på historikken din. En person som får sparekontoen til å vokse, er garantert mer attraktiv som lånetaker enn en som til stadighet overtrekker lønnskontoen.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden