9 ting du aldri bør gjøre hvis du vil ha en stabil økonomi

En haug med 100 eurosedler.
9 ting du aldri bør gjøre hvis du vil ha en stabil økonomi 2

Å ha en stabil økonomi er selvfølgelig noe vi alle streber etter. Samtidig er det en rekke feil du bør unngå hvis du ønsker en stabil økonomi. Dette er akkurat det vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

1. Ikke ta unødvendige lån

Det er ikke gratis å låne penger. Derfor bør du bare låne penger til tider når det er helt nødvendig å gjøre det. De aller fleste lån er pålagt renter og andre gebyrer. Å låne penger når det ikke er helt nødvendig er derfor noe du bør unngå for å kunne spare penger og slipper å bruke alle pengene på å betale ned på lånene dine. Men hva er eksempler på ting som det er unødvendig å låne penger til? Disse inkluderer å låne penger til underholdning, for eksempel for å gå ut på puben, handle eller feriere. Du bør bare bruke penger du har tjent selv og som er dine egne, ikke penger du har lånt fra noen andre. Hvordan ser det ut med eksempler på ting som det faktisk kan være nødvendig å låne penger til? Det kan blant annet handle om å låne penger for å kjøpe bolig eller bil. Før du bestemmer deg for å ta et lån, må du tenke nøye over om du virkelig har en god grunn til å låne penger eller ikke. Hvis du ikke har det, avstå fra å ta et lån.

2. Ikke lån penger med mindre du er helt sikker på at du kan betale tilbake

En annen viktig grunnfaktor for deg som ønsker å kunne få en stabil økonomi, er å bare låne penger da du er helt sikker på at du vil ha råd til å betale tilbake de innen tilbakebetalingsperioden du og utlåner har avtalt. Hvis du ikke klarer å betale ned lånet etter hensikten, kan det resultere i inkassokrav, betalingsanmerkninger og i verste fall du ender opp med namsmannen. Dette er noe som kan få alvorlige konsekvenser for din økonomi i lang tid fremover. Blant annet kan det påvirke kredittvurderingen din på en veldig negativ måte, mens det kan være veldig vanskelig, eller i noen tilfeller til og med umulig, å få nye lån. Unngå derfor denne fellen ved å bare låne penger, da du er helt sikker på at du vil kunne betale dem tilbake i tide.

3. Ikke handle for mye på kreditt

Det er heller ikke en god idé å handle for mye på kreditt. Hvis du gjør det, må du kanskje betale store deler av lønnen din for tingene du kjøpte på kreditt. Hvis du er en person som har lett kontroll over hvor mye penger du bruker og vanligvis ikke foretar impulskjøp, kan det selvfølgelig være verdt å ha et kredittkort og bare handle på kreditt fra tid til annen. Hvis du i stedet er en person som har problemer med å kontrollere hvor mye penger du bruker og som har en tendens til å foreta impulskjøp, kan det være bedre å bli kvitt kredittkortet ditt og erstatte det med et vanlig debetkort.

4. Ikke kast bort for mye penger på mat

Mat er en av tingene som er verdt å bruke penger på, for det er noe vi alle trenger for å overleve. Når det er sagt, er det unødvendig å bruke mer penger på mat enn det som er nødvendig. En måte å unngå dette på er å ikke spise ute for ofte. Å spise ute er noe som koster betydelig mer penger enn det gjør å lage din egen mat. Det er klart at du kan unne deg å spise ute innimellom, men hvis du gjør det hele tiden, er det noe som kan koste mye penger, penger som du i stedet kunne ha spart eller hatt til noe annet. Er du for eksempel en person som alltid går ut og spiser i lunsjpausen? Da er dette noe som kan koste mye penger. Unngå å kaste bort penger på dette ved å ta med matboksen på jobb i stedet. Du kan spare mye penger på det i det lange løp.

En annen måte du kan unngå å bruke for mye penger på mat, er å planlegge matkjøpene nøye. Bare ikke kjøp mer mat enn du trenger, slik at den ikke blir dårlig før du bruker den. Hvis det er slik at du handler, så frys ned deler av maten du har kjøpt, slik at den ikke risikerer å bli dårlig, og du må kaste den. Å kjøpe mat som du deretter kaster er veldig sløsing med penger.

5. Unngå narkotika og alkohol

Å unngå narkotika og alkohol er absolutt ikke noe du først og fremst bør gjøre av økonomiske årsaker, men av helsemessige årsaker. Når det er sagt, er det få ting som kan ødelegge økonomien din så mye som om du er avhengig av narkotika og / eller alkohol. Først og fremst vil det resultere i at du bruker mye penger, om ikke alle pengene dine, på narkotika og alkohol. For det andre kan dette snart få så alvorlige konsekvenser for deg at du kan bli sparket fra jobben eller havne i en så dårlig psykisk og fysisk tilstand at du ikke kan jobbe. Når det er sagt, kan du selvfølgelig gå ut og unne deg et glass nå og da, men bare hvis du føler at du har kontroll over drikkingen din og ikke bruker for mye penger på det.

6. Unngå å bli avhengig av pengespill

En annen ting som virkelig kan få fatale konsekvenser for økonomien din, er hvis du lider av spilleavhengighet. Vet du at du allerede spiller for mer penger enn du har råd til? Prøv deretter å stoppe dette umiddelbart før du blir avhengig av gambling. Hvis du ikke klarer å gjøre dette på egen hånd, kan du søke hjelp. Få ting kan ødelegge økonomien din på samme måte som om du lider av en spilleavhengighet.

7. Ikke bruk mer på overnatting enn nødvendig

Å ha et hjem du liker er absolutt noe som er veldig viktig fordi hjemmet for mange mennesker er stedet de tilbringer mesteparten av tiden sin. Når det er sagt, er det unødvendig å bruke mer penger på bolig enn nødvendig. Bor du for eksempel alene i et hjem som faktisk er for stort for deg? Da kan du spare mye penger ved enten å flytte til et mindre, billigere overnattingssted eller leie ut ett eller flere av rommene i hjemmet ditt. Dette er igjen noe du vil kunne spare mange tusen dollar på hver måned.

8. Ikke kjør for mye

Vanligvis reiser du rundt med bil? Da er dette noe som kan koste mye penger, dette i form av bensinkostnader. Tenk derfor over om det virkelig er nødvendig å kjøre så mye bil som du gjør. Hvis du for eksempel bor på et sted med god offentlig transport, kan du spare mye penger ved å bruke det i stedet. Hvis ikke, kan du for eksempel se om det er mulig å sykle med andre til og fra jobb. Du kan også investere i en sykkel. Da kan du komme deg rundt uten noen bensinkostnader, dette samtidig som det også er bra for helsen din å sykle.

9. Ikke betal penger for unødvendige abonnementer

Har du mange abonnementer du betaler for hver måned? Hvis ja, bruker du virkelig alt dette? Hvis du ikke gjør det, må du slutte å bruke abonnementene du ikke bruker. Å betale for ting du ikke bruker er veldig sløsing med penger.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden