Nordea boliglån

Nordea er en av Norges største banker og opererer i hele Nord-Europa. Inntoget i Norge skjedde primært da de gjorde et oppkjøp av Christiania Bank og Kredittkasse.

Den norske delen av selskapet har sitt hovedkontor i Oslo, men filialer finnes spredt over hele landet. Her gir vi deg en gjennomgang på boliglånet som selskapet tilbyr.

Boliglån UNG

Nordea tilbyr flere forskjellige typer boliglån, og hva som vil passe deg best vil være individuelt ut ifra både personlig preferanse og økonomisk situasjon. Er du imidlertid mellom 18 og 34 år, samt du er førstegangskjøper av bolig, kan du kvalifisere for det Nordea kaller Boliglån UNG.

Det er en ordning som gir flere gode fordeler i forhold til et tradisjonelt banklån. Med et slikt lån kan du blant annet søke om finansiering for inntil 85% av verdien på boligen du ønsker å kjøpe, og stiller du i tillegg en annen form for sikkerhet, som foreldres bolig, vil du kunne få 100% finansiering.

Med tanke på hvor vanskelig det kan være for unge mennesker å komme seg inn i boligmarkedet, er dette naturlig nok blitt et populært tilbud.

En stor fordel med ordningen er at du vil fortsatt beholde renten på lånet selv etter du er fylt 34 år. Renten vil følge lånet så lenge det varer. Det er heller ikke satt noen begrensninger på hvor ofte du kan refinansiere lånet så lenge du er under 34 år. Noe som kan være praktisk om behovet for ekstra kapital skulle dukke opp til oppussing eller andre utgifter. Har du spart i BSU-konto hos Nordea vil de fjerne etableringsgebyret når lånet settes opp.

Dersom du skal ta opp lånet sammen med en annen, men er selv over 34 år, vil alderen for den yngste gjelde. Det betyr at du fortsatt kan søke om UNG lånet på tross av at du i utgangspunktet er over den maksimale alderen. Ønsker du en periode med avdragsfrihet kan det også tilbys, men lånet på boligen må imidlertid være innenfor 70% av den nåværende markedsverdien.

Flytende eller fast rente

Nordea tilbyr selvsagt også de tradisjonelle formene for boliglån som går på fast eller flytende rente. En fast rente kan bindes i ulike intervaller og er fra 3 år inntil 10 år maksimalt. Den effektive fastrenten (altså med alle gebyrer og andre kostnader inkludert) på et boliglån bundet i 3 år ligger nå på 2,54%, og øker til 3,51% for den lengste bindingstiden på 10 år.

Det er imidlertid for en vanlig bankkunde, og renten vil være noe forskjellig om du er UNG eller Premium-kunde. Den endelige renten vil også først bli fastsatt den dagen lånet blir utbetalt.

Fordelen med et lån som er bundet til en fast rente er primært at nedbetalingen blir mer oversiktlig. Spesielt om du ikke har en veldig fleksibel økonomi, kan det å forholde seg til faste summer på nedbetalingen gi en fin trygghet. På tross av at du potensielt kan betale noe mer i enkelte perioder enn lån med en flytende rente, vil forutsigbarheten du tilegner deg veie opp for det.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden