I disse tilfellene bør du bruke kredittkort

Reiseforsikring med kredittkortMange folk velger å holde seg langt unna kredittkort, og det kan være lurt. Å bruke penger man faktisk ikke har der og da, høres ut som en oppskrift på en dårlig idé. Det er også kredittkort som får skylden for mye økonomiske problemer som folk kommer opp i.

Det er altså ingen tvil om at man må vite hva man driver med dersom man ønsker å betale med kredittkort. Likevel er det enkelte situasjoner der denne betalingsmåten faktisk kan være den mest fornuftige.

Når man handler på internett

Det er stort sett like lett å holde oversikten over hva man bruker når man handler med et kredittkort, som med et vanlig kort. Så lenge man betaler regningen sin i tide (f.eks. ut måneden) er det også gratis og rentefritt. Dette i seg selv gjør det likevel ikke bedre enn å bruke et vanlig bankkort.

Et tilfelle der kredittkortet kan være lurt å bruke er når du handler på internett. Dersom man betaler noe på internett med et vanlig bankkort blir pengene trukket direkte fra din konto.

Dersom du da blir utsatt for svindel er det å få pengene tilbake for det, ofte en kamp du må ta opp selv. Dersom du betaler med kredittkort kan du henvende deg til kortselskapet, og så vil de ta saken videre.

Når du er på reise

Når du er ute og reiser kan det også være en ekstra sikkerhet å ha med seg to kort. Det kan da være lurt å oppbevare kortene separat, slik at du alltid har ett i bakhånd dersom du skulle være uheldig og miste eller bli frastjålet det ene.

Du kan også, for eksempel hvis du skal leie bil, måtte betale en del penger i et slags depositum. Dette kan være greit å betale med kredittkort, slik at det ikke trekkes direkte fra kontoen din.

I tillegg til dette kan du få reiseforsikring inkludert når du bestiller en reise, dersom du bestiller reisen med kredittkort.

Ha en beløpsgrense

Dersom du bestemmer deg for at du ønsker å bruke kredittkort kan det være veldig fornuftig å sette en beløpsgrense på det. Det betyr at du ikke kan bruke mer enn et visst beløp i måneden.

På denne måten blir du nødt til å tenke gjennom hva du bruker kredittkortet på, og hva du skal betale med vanlig bankkort. I tillegg blir du tvunget til å ikke bruke penger som du ikke har tilgjengelig når regningen må betales.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden