Fokus på opplæring av kredittkortbruk

I disse dager skal et nytt opplæringsprogram bli lansert for tiendeklassinger i Norge. Prosjektet er satt i stand av Finansportalen sin daglige leder, Elisabeth Realfsen. Meningen med opplæringer er å at unge skal lære seg fornuftig og ansvarlig bruk av kreditt, før de har muligheten til å skaffe seg det.

På den måten kan man forhåpentligvis redusere andelen mennesker som får problemer med for stor gjeld. Det har lenge vært snakk om behovet for en slik opplæring for unge som snart blir myndig, og programmet er nå endelig klart og vil bli lansert i løpet av noen få dager.

Inspirasjon til programmetkredittkort

Et av argumentene for behovet for et slikt opplæringsprogram, er at nesten 50% av de spurte tenåringene svarte i en undersøkelse at de trodde kredit tkortrenten var lavere, eller omtrent den samme som det er for boliglån.

Det er en stor bom med tanke på at i realiteten vil den raskt kunne være over 10-ganger høyere enn et tradisjionelt huslås. Det er en signifikant forskjell som kan tilsvare flere tusen kroner eksta i renteutgifter.

Over halvparten av de spurte i undersøkelsen til Forbrukerrådet, viste også til at halvparten av de spurte tiendeklassingene ville skaffe seg kredittkort når de fyller 18 år. Da blir det viktig at de kan budsjettere utgifter og forstå betingelsene de aksepterer hos en kredittkortleverandør. Opplæringen er satt opp for å nettopp gjøre de fremtidige kredittkortbrukerne i stand til det.

Derfor vil fokuset blant annet ligge på å kunne sette opp et personlig økonomisk budsjett, samt regne på hvor mye man må betale i renter på ulike former for lån. Det vil også bli gjort en innføring i vanlige banktjenester som man kommer til å bruke seinere i livet.

Fokus på ansvarlig lån

Noe vi ofte gjentar her på NorskKreditt er at alle lån og kredittkort må brukes ansvarlig, og det er derfor vi ofte også presiserer at man uforpliktende kan søke om både lån og kredittkort hos flere ulike tilbydere.

Det kan være viktig, spesielt for lån hvor renten blir satt individuelt, å sjekke hva markedet kan tilby deg. Det vil gjøre at du fort kan spare mye i årlige renteutgifter. Vi ser på det med andre ord som veldig positivt at det nå blir satt i stand et ordentlig offentlig opplæringsprogram for å lære unge hvordan det fungerer med banktjenester og kredittkort.

I dagens nettbaserte verden hvor en kredittkortsøknad kan fylles inn og sendes i løpet av få minutter, vil det å oppfordre til ansvarlig bruk av kreditt være viktigere enn noen gang.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden