Bank Norwegian

Bank Norwegian ble etablert i 2007. Til nå er dette den eneste banken i Norge som tilbyr forbrukslån opp til 600 000 kroner.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Forbrukslån inntil 600 000 kroner
  • Fleksible betalingsordninger
  • Tilbyr refinansiering
  Ulemper:
  • Gir ikke lån hvis du har inkassosaker
  • Ingen kundeservice i helgene
  • Må være minst 20 år gammel

  Oversikt

  Bank Norwegian er flyselskapet som også ble bank. Det skulle egentlig bare være et støtteselskap for fordelsprogrammet til Norwegian Air Shuttle i 2007, men så tok det av. Banktjenestene seilte inn, og virksomheten som fortrinnsvis består av tilbud om forbrukslån ekspanderte kraftig.

  I 2013 utvidet Bank Norwegian med å tilby de samme tjenestene i Sverige. I 2015 fulgte Danmark og Finland etter. Selskapet opplyser at i alt er det mer enn 1,5 millioner kunder som har brukt Bank Norwegian som sin sekundærbank.

  Lånetilbud fra Bank Norwegian

  Bank Norwegian har utvidet med flere banktjenester, men det er fortsatt forbrukslån og usikrede lån til refinansiering som trekker mest oppmerksomhet.

  Det mest iøynefallende er den øvre lånegrensen som er satt til 600 000 norske kroner. Andre store forbrukslånsbanker stopper ved 500 000 kroner. Ellers har lånene tilsvarende vilkår som de fleste andre steder.

  Renten du blir tilbudt avhenger av kredittvurderingen. Løpetiden for vanlige forbrukslån er inntil 5 år, og for refinansiering 15 år.

  Andre tilbud fra Bank Norwegian er Norwegian-kortet, et kredittkort som tilbyr cashpoints som kan brukes til å betale for flyreiser, og sparekonto.

  Populæritet

  Det er liten tvil om at Bank Norwegian er en av de mest profilerte bankene blant spesialistene på forbrukslån. De er også blant de mest brukte. Utlånet har hatt stor vekst de foregående år.

  I 2018 økte de med 18 %, mens den generelle økningen i landet for slike lån var på 12 %. Det tyder på at det er svært mange som ender opp med å velge Norwegian.

  Banken har blitt kritisert for at de ikke er strenge nok i kredittvurderingene sine. Det kan være grunnen til at flere får innvilget lån hos Bank Norwegian enn andre steder.

  Sikkerhet og service

  Bank Norwegian har kundeservice på hverdager fra 10-16. Man kunne ønsket tilgjengelighet også på kveldene og i helgene. Dette er likevel standarden når det gjelder banktjenester.

  Norwegian informerer om at trykket på telefonen er størst tidligst på dagen. Det er dermed lettere å komme gjennom på ettermiddagen.

  Sikkerhetsmessig er det ikke mye å anføre på Bank Norwegian. De oppfyller kravene som settes av Finanstilsynet og andre offentlige organer.

  Personvernerklæring er datert 2018, og bør da være oppdatert på de seneste endringene. Erklæringen gir videre en grundig oversikt over kundenes rett til informasjon, innsyn og sletting av informasjoner. Banken har også et eget personvernombud som kan kontaktes ved behov.

  Oppsummering

  Bank Norwegian tilhører en av de mest etablerte forbrukslånsbankene, og har holdt det gående en god stund. Kundemassen er stor, og banken innvilger forbrukslån som de alminnelige sparebankene ikke begir seg inn på.

  Man kan spørre seg om det er et stort behov for forbrukslån opptil 600 000 kroner, som tilsvarer maks-grensen hos Bank Norwegian. Det vil være begrenset med tilfeller det er tilrådelig å ta opp et så høyt lån kun til forbruk.

  Men det kan jo tenkes i forbindelse med for eksempel investeringer hvor en långiver ikke anser de mulige panteobjektene som en tilstrekkelig sikkerhet for lånet det søkes om.

  Når det gjelder refinansiering, er det definitivt et behov. Det er mange som har en uhåndterlig gjeldssituasjon med smålån, kredittkortgjeld og skattegjeld. For noen kan dette nærme seg overkant av en halv million.

  Bank Norwegian blir dermed den eneste muligheten dersom man ønsker refinansiering av summer over 500 000 kroner, og man ikke kan stille med sikkerhet.

  Også myndighetene, Finanstilsynet og Forbrukerrådet, ser mer velvillig på høye lån uten sikkerhet så lenge det representerer en samling av gjeld som allerede er pådratt.

  Slik sett er Bank Norwegian er enslig fugl på disse høydene.

  Omtale - Bank Norwegian
  Vurdering 98100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Må ha registrert liknet inntekt
  • Kan ikke ha aktive inkassosaker
  • Må være minst 20 år gammel
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • Underskrift
  Gebyr papirfaktura:30 Uppl.avgift: 950
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden