Ikano Bank

Ikano Bank tilbyr kredittkort og forbrukslån inntil 400 000 kroner med maks rente 15,9 %.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Relativt lav rente på lån
  • Kan søke forhøyelse av lån
  • Nettbankløsning
  Ulemper:
  • Aldersgrense 25 år
  • Kundeservice begrenset til åpningstiden

  Oversikt

  Ikano Bank springer selvfølgelig ut av den utrolige suksessen til den svenske møbelgiganten IKEA. IKEA med sine geniale løsninger for billig og elegant møblering av nye hjem ble som mange vet stiftet av Ingvar Kamprad i 1943.

  Slik flyselskapet Norwegian ble til en bank, skjedde det samme for møbelkonsernet. Kjernen i dette var å få til gunstige betalingsløsninger for kundene. Det gjorde de altså så bra at det utvidet sine tjenester og ble en bank.

  Ikano Finans kom på plass i Norge i 1991. Fra 2009 ble den hetende Ikano Bank, og en del av et nordisk konsern med hovedkontor i Malmø.

  Ikano-gruppen eies av familien Kamprad. Den har mer enn 4 500 ansatte fordelt på mange land i Europa. Hovedkontoret ligger i Luxembourg.

  Her i landet tilbyr Ikano Bank kredittkortet Ikano Visa og Ikano-lånet. Den er også frempå med løsninger for bedrifter, som leasing, leiefinansiering og salgsfinansiering.

  Lånetilbud fra Ikano Bank

  Lånet fra Ikano Bank går opp til 400 000 kroner. Renten bestemmes individuelt opp til 15,9 %.

  Ikano Bank ivrer også for at dette lånet også kan brukes til refinansiering av eksisterende gjeld, især smålån og kredittkortgjeld.

  I tilfeller med refinansiering tar Ikano Bank over hele prosessen med direkte innfrielse av de kravene det gjelder.

  Et viktig punkt her er at et refinansieringslån kan ha betydelig lengre løpetid enn et ordinært lån. Lån til refinansiering kan gis med 15 års nedbetalingstid, mot normalt fem år.

  Du kan også søke å forhøye et lån du allerede har i Ikano Bank. Det er et eget søknadsskjema for dette. Her fyller du ut summen av det som står igjen på lånet du har, og det beløpet du ønsker i tillegg.

  Det skal selvfølgelig gjennom en ny kredittvurdering. Får du det innvilget vil det også i prinsippet være et nytt lån. Det betyr også at løpetiden kan reguleres.

  Endelig har Ikano-lånet som mange andre forbrukslån en mulighet til å tegne betalingsforsikring.

  Hos Ikano Bank kalles det betalingsbeskyttelse. Prisen tilsvarer 8 % av terminbeløpet. Det er en betingelse at du er mellom 23 og 63 år. Forsikringen tilbys også til næringsdrivende.

  Forsikringen administreres av forsikringsselskapet AXA, og vil dekke betjening av lånet i tilfelle sykdom, arbeidsledighet eller død.

  Se forsikringens øvrige vilkår før du bestemmer deg for å ta den.

  Popularitet

  Ikeas popularitet er ubestridelig. Den løst tilknyttede banken Ikano nyter selvfølgelig også godt av dette. Muligheten til å tilby sine finansieringsløsninger til denne enorme kundegruppen er uvurderlig.

  Men det ville selvsagt ikke være nok dersom ikke banken hadde sitt eget konsept som fanget forbrukerne.

  Den varige tilstedeværelsen i så mange land er en bekreftelse på at det har de.

  Vi kan ikke se at den norske avdelingen av Ikano Bank er registrert på anmeldertjenesten Truspilot, men den svenske får en karakter på 4,2 av 5 når det gjelder kundetilfredshet.

  Sikkerhet og service

  Kundeservice hos Ikano Bank er kun tilgjengelig i normalarbeidstiden fra 09.00 til 16.00 på hverdager. Nå kan riktignok det meste ordnes da, men det kunne være greit med litt videre tilgang.

  Til gjengjeld kan de nås på telefon, chat og per e-post.

  Sikkerhetsmessig oppfyller selskapet kravene Finanstilsynet og datatilsynet stiller. Det har som bank fått de nødvendige godkjenninger, og er under kontinuerlig overvåking av de nevnte instanser.

  Oppsummering

  Iøynefallende ved Ikano Banks tilbud om lån er den lave maksimumsrenten på 15,9 %. Andre banker har sjelden lavere rente enn 20 %.

  Det må nok ses på bakgrunn av at banken har luket vekk de store risikogruppene ved å sette en aldersgrense på 25 år og krav om minimumsinntekt på 200 000 kroner i året. Med betalingsanmerkning er det uaktuelt å få lån fra Ikano Bank.

  Uansett er det godt å vite at man ikke ender opp med skyhøye renter når man låner fra Ikano. Selv om det beste er en kredittvurdering som gjør at man kommer så nær minimumsrenten på 7,9 % som der er mulig.

  Ellers er det gunstig med muligheten til å øke lånet med en enkel søknad. Det er tidsbesparende og enkelt for den som allerede har et kundeforhold i banken.

  Omtale - Ikano Bank
  Vurdering 79100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Aldersgrense 25 år
  • Inntekt fra 200 000 kroner per år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Botid i Norge 3 år
  • Løpetid: 1-15 år hvis lånet er til refinansiering, ellers 1- 5 år
  • Etableringsgebyr: 950 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 50 kroner
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:50 kr Uppl.avgift: 950 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden