Ha kontroll på julehandelen på nett

kontroll på julehandelen på nett

Nå når vi virkelig nærmer oss julaften med stormskritt begynner netthandelen hos mange utenlandske aktører å ta av for alvor. Flere ser hvor praktisk det kan være å bare gjøre all handelen på nett.

Man unngår lange køer, det er enklere å finne et større utvalg av produktene man er ute etter, og det kan i tillegg være billigere. Men før du går til innkjøp av alle gavene på nettbutikk, er det noen ting som er viktig å tenke på.

Sjekk momsgrensen

Vi har tidligere skrevet om hvordan momsgrensen og de nye reglene har skapt en del hodebry. Men de er viktige å ta hensyn til når du skal bestille noe på nett fra utlandet.

Den største forskjellen nå fra tidligere er at 350 kroner regelen også inkluderer frakt. Så om du ønsker å unngå moms, må du først se hvor mye du må betale totalt, og ikke bare på prisen på varen.

Har du returrett?

Det er ikke alltid man treffe helt riktig med gaven man har kjøpt. Kanskje er fargen eller størrelsen feil, eller de har produktet fra før av. I slike tilfeller er det alltid greit at personen som får gaven kan returnere produktet eller bytte den inn i noe annet. Ta derfor å sjekkvilkårene i nettbutikken du handler hos, og se hva reglene er.

Pass på frakttiden

Det er et stort trykk på nettbutikker nå i juletiden, og skal du handle gaver til 24. desember er det viktig at du forsikrer deg om at de er på plass i god tid før det er tid for å utveksle gaver på julaften. Sjekk derfor de ulike leveringstypene du kan velge mellom, og sjekk tiden det tar før du har varene hos deg.

Betal med kredittkort

Det å handle på nett er i utgangspunktet helt trygt så lenge man har tatt sine forholdsregler. Men dersom uhellet er ute og man blir utsatt for noe misbruk, har du sterkere rettigheter dersom du har benyttet deg av et kredittkort fremfor et debetkort.

Med et debetkort blir pengene trekt direkte fra din personlige konto, mens med et kredittkort så er det i praksis et lån fra kredittkortselskapet. Sikre deg selv derfor litt ekstra og benytt deg av et kredittkort når du betaler julegavene.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden