Låneformidlere

En av de mer populære måtene å tilby forbrukslån på i Norge i dag, er via en låneformidler. Nordmenn er svært prisbevisste og ønsker helst å betale så lite som mulig i ekstrakostnader for lånet, noe som nok er hovedårsaken til at låneformidlerne har blitt så populære her i landet. Vi sammenligner for øvrig lånene, slik at du i vår oversikt får se hvilke forbrukslån som er billige.

Vi har flere omtaler av denne typen låneagenter, og ser at det stadig dukker opp nye. Les videre for å finne ut hvordan en låneformidler jobber og hvordan de tjener pengene sine.

Vi henviser også til de vi vurdere er de beste låneformidlerne i høyrekolonnen vår.

Anbefalte Omtale
Lendo Les mer
Aconto Capital Les mer
CompareKing Les mer

PS. Vi skriver her om «låneformidler» fordi man har kalt det for det de siste årene. I utgangspunktet kalles disse for finansagenter.

Hva er en låneformidler?

LaneformidlerEn låneformidler er altså rett og slett en instans som er mellom deg og selve banken. De har med andre ord ikke noe penger å tilby deg direkte, men tar på seg jobben med å videresende søknaden din til en rekke ulike banker. På denne måten kan du spare mye tid og bry på at du selv bare må fylle inn en søknad, samtidig som du får kanskje hele ti forskjellige lånetilbud i retur rett i innboksen din. Dette er naturligvis svært praktisk, og mange vil mene at man er ganske dumdristig dersom man søker om et forbrukslån uten å gå via en låneformidler.

Ettersom alle rentetallene som oppgis på nettsidene til de ulike bankene kun er veiledende, så kan du umulig vite hvilken rente du kommer til å få uten å sende inn en søknad. Derfor er det svært gunstig å bruke en låneformidler, ettersom du får oppgitt din personlige rente hos hver enkelt bank som svarer på søknaden din. Å sammenligne priseksempelet hos bankene er en grei måte å sammenligne forbrukslån på, men å bruke en låneformidler mener vi er den absolutt beste.

Rådgivning og hjelp

En låneformidler har flere oppgaver enn som så. De kan også bidra med gratis rådgivning til hvor stort lån du bør søke, og kan også hjelpe deg med å velge hvilken bank du bør gå for. Låneformidleren tjener ikke noe på å anbefale den ene banken fremfor den andre, så de kan rett og slett anses som en uavhengig part som vil hjelpe deg med å skaffe deg det forbrukslånet som er best.

For deg som er usikker på hvor mye du faktisk tåler å låne og ikke skjønner bæret av de ulike opplysningene og vilkårene som oppgis hos bankene, så kan det være meget fornuftig å bruke en låneformidler. Vi minner igjen om at slike tjenester er fullstendig gratis, både når det kommer til søknaden, rådgivningen og ikke minst selve oppstarten av lånet. Alle avgiftene du betaler går direkte til banken du låner hos, noe som man ikke slipper unna uansett hvilken metode man bruker for å søke lån.

Hvordan er den kommersielle avtalen?

Låneformidleren tjener penger på at de skaffer banken en ny kunde, og mottar således en provisjon for det. Nettopp derfor har det blitt god business å drive låneformidling i Norge, ettersom svært mange nordmenn søker forbrukslån nettopp via slike nettsider. Men som nevnt tjener de akkurat det samme uansett hvilken bank du velger, noe som er viktig å opplyse om, ettersom låneformidlere ikke skal være partiske.

Søkekriterier hos låneformidlerne

Søkekriteriene hos låneformidlerne er ikke noe mer kompliserte enn hos bankene selv – kanskje tvert imot. De fleste banker har sine faste krav som de mener at kunden må oppfylle dersom de skal innvilge søknaden, men vi har flere ganger sett at det kan være enklere å få gjennomslag for søknaden dersom man sender den via en låneformidler. Dette kan ha å gjøre med den økende konkurransen å gjøre, og at banken ikke vil «slippe» deg over til en konkurrent bare på grunn av for strenge søkekriterier.