Lendo

Velg lånebeløp:
85000 kr
1000 kr 500000 kr
Velg nedbetalingstid:
5 År
1 År 20 År
Omtale
Kostnad
Nom.rente
Gebyrer
Lendo
Månedlig kostnad: 1981 kr
Totalkostnad: 33888 kr
6.39% 23.40%
Etablering: 950 kr
Termin: 30 kr
Eksempel: Eff. rente 14,64%, kr 80.000, o/5 år. Kost kr 30.666, totalt kr 110.666 Annonse

Lendo er en av de meste brukte låneformidlerne på det norske markedet, og de mottar flere hundretalls søknader om forbrukslån hver eneste dag. Som låneformidler er tjenesten er ikke en bank i seg selv, men et mellomledd mellom deg og bankene. De videresender søknaden din til hele atten norske banker, slik at du selv kan velge det beste tilbudet.

Disse bankene behandler søknaden din dersom du søker gjennom Lendo:

 • BB Bank
 • Svea Finans
 • yA
 • Santander Consumer Bank
 • Express Bank
 • Gjensidige Bank
 • Ikano Bank
 • Monobank
 • Resurs Bank
 • Nordax Bank
 • BN Bank
 • Avida
 • re:member
 • Instabank
 • bankEasy
 • MyBank
 • Nordea
 • BRAbank

Lendo er en del av Schibsted-konsernet. Det er et av Nordens største mediekonsern med mer enn 8000 ansatte i 22 land. De eier blant annet selskapene FINN.no, Dine Penger, Aftenposten, VG,  Let’s Deal og mittanbud.no

Sjansen stor for at du allerede har hørt om Lendo. De kjører daglig reklamekampanjer i ulike medier, og er definitivt Norges største formidler av forbrukslån. Og det er heller ikke tilfeldig, noe du finner ut av dersom du leser videre.

Foruten forbrukslån kan du også søke om kredittkort og boliglån ved bruk av Lendo.

Søkekriterier

Lendo har en forholdsvis lav inngangsport med en aldersgrense på 20 år. Det endelige ordet her har imidlertid den enkelte bank, som kan operere med høyere aldersgrenser.

Lendo har også en øvre aldersgrense på 70 år. Det er på grunn av at man med et usikret lån stiller dårlig dersom låntakeren faller fra. Risikoen for dette øker selvfølgelig ved høyere alder. Kravet på tilbakebetaling vil inngå i dødsboet, men det krever mye administrasjon. Pensjonister med egen bolig, har for øvrig mulighet til å søke om pensjonistlån.

Inntektsgrensen er satt forholdsvis lavt, til 120 000 kroner i året. Men med lav inntekt, kan det ikke påregnes høye lån. I bankenes egne kredittvurderinger vil betjeningsevnen din vurderes etter at alminnelige kostnader til livets opphold er fratrukket inntekten din. Man kan imidlertid søke sammen med ektefelle eller samboer, slik at to inntekter kan legges til grunn ved søknaden.

Å skaffe seg et forbrukslån i Norge dersom man har betalingsanmerkning eller inkassosaker mot seg, er nærmest umulig. Det er det også hos Lendo, ettersom dette er ett av kravene du må innfri for at søknaden skal bli godkjent. I tillegg må du ha betalt skatt til Norge i minst tre år dersom du ikke er norsk statsborger.

De vil også at du oppgir en epost-adresse og et norsk telefonnummer ved søknad.

Trygghet og service

Når vi allerede har fortalt deg at Lendo er eid og driftes av Schibsted-konsernet, så er det neppe noen grunn til å ane ugler i mosen.  Lendo er landets største formidler av forbrukslån, og du er nok ikke den første – og heller ikke den siste – som søker om et slikt lån her.

Lendo har også mange dyktige rådgivere som kan gi deg personlig hjelp med både lånesøknad og valg av forbrukslån. De har telefontid 09.00 – 21.00 mandag til torsdag, 09.00-16.00 på fredager og 10.00-15.00 på lørdager, og kan også kontaktes på e-post.

Bankene har normalt raske prosedyrer for behandling av søknadene, og Lendo lover svar fra alle  løpet av 24 timer. Når du har fått et lånetilbud, får du melding på SMS eller e-post. Du kan da logge deg inn og akseptere tilbudet umiddelbart. Vi anbefaler imidlertid at du venter til alle bankene har svart i tilfelle det skulle tikke inn et bedre tilbud.

Når det gjelder personvern, har de en lang og omstendelig personvernerklæring som beskriver hvilke data som blir registrert om deg, hvem som får tilgang til dem og hvordan de lagres. Disse skal være i overensstemmelse med de aktuelle direktivene fra Datatilsynet. Schibstedt-konsernet har også et eget personvernombud, som kan nås gjennom et kontaktskjema som står på nettsiden.

Lånevilkår og kvalitet

Lendo tilbyr forbrukslån i det vanlige spekteret fra kroner 10 000 til kroner 500 000. Om du innvilges det beløpet du søker om, avhenger av kredittvurderingen. Hvis du ikke får det, kan du få et tilbud om det høyeste lånet banken er villig til å gi deg.

Nedbetalingstiden justerer man selv, oppad begrenset til fem år. I alminnelighet anbefales det å betale det ned så raskt som mulig. Maksimumsgrensen kan fravikes hvis det er snakk om refinansiering av eksisterende gjeld.

Nettsidene er meget oversiktlige og brukervennlige, slik at man enkelt kan se hvor mye man må ut med i månedlige kostnader for det låne man skal søke.

Renten avhenger altså av långivernes vurdering av deg, og vil ikke bli opplyst før du har fått et bindende tilbud. Den laveste, effektive rente det er mulig å få  er oppgitt til 6,86 % p.a, mens gjennomsnittlig rente som er gitt låntakerne gjennom Lendo er 14,3 %.

Lendo gjør oppmerksom på at muligheten for innvilgelse eller lavere rente er større hvis du har en medsøker.

Ved bruk av kalkulatoren på nettsiden, er det enkelt å beregne lånekostnadene ved å justere beløp, rentesats og løpetid. Det er også en kalkulator for å beregne besparelser ved en eventuell refinansiering.

Lendo screenshot
Mer. Info
Minste alder: 20 år
Minimumsinntekt: 120 000 kr
Etableringsgebyr: 950 kr
Kundeservice
Hverdager: 09:00-21:00 (16 fre)
Lørdager: 10:00-15:00
Søndager: Stengt
Adresse
Navn/mottaker: Lendo AS
Gateadresse: Grensen 5/7
Postnummer: 0159
By: Oslo
Vurdering
Lendo
94/100