Nordmenn med høy inntekt har større problem med inkasso

Nye tall fra et av Norges største inkassoselskaper, Lindorff, viser at det er mennesker med over gjennomsnittlig høy inntekt som står for den største økningen i antall inkassosaker de siste to årene.

asdas

Det går gjerne noe mot det en i utgangspunktet tenker om en person som har problemer med nedbetaling av lån og gjeld. Men i løpet av de siste to årene har altså inkassosaker for personer med over 700 000 kr i inntekter, steget med over 80 prosent. En markant og dramatisk økning.

Gruppen i seg selv utgjør fortsatt en mindre del av den totale andelen mennesker med inkassosaker, og de utgjør i følge Lindorff sine registre fortsatt kun 11 prosent. Men som tallene de siste to årene peker på, er denne gruppen i sterk fremvekst. Den gjennomsnittlige utestående summen for hver av disse personene er på nærmere 250 000 kr.

Økonomisk tilbakegang

Det er flere grunner til hvorfor denne økningen skjer, men det er en økende tendens at høytlønnede personer finansierer forbruket s
itt med kreditt og lån. Det sees også i sammenheng med nedgangen i
oljebransjen, som har ført til at flere står uten jobb, eller ikke har hatt den samme lønnsveksten som tidligere.

Spesielt i enkelte deler av landet, som Østlandet, hvor bransjen har hatt en dårlig utvikling i flere år, ser man at det er mange som sliter med kredittgjeld. Det kan med andre ord være en vanskelig omstillingsprosess for mange høytlønnede å endre forbruket sitt med en dalende lønnskurve eller ved oppsigelser.

Må bli flinkere på ansvarlig bruk

Vi har tidligere vært inne på mangelen av økonomisk opplæring i den offentlige skolen, og vi pekte på statistikker som viser at Norge er dårligst i Europa på å sette opp et personlig budsjett, hvor en fører opp og kontrollerer alle sine utgifter og inntekter.

Mens det i Danmark er over 60% av innbyggerne som strukturerer pengebruken sin ut ifra et budsjett, er det kun 26% av nordmenn som gjør det samme.

Som tallene fra Lindorff viser, er det tydelig at økonomiske problemer ikke bare er for noen samfunnsgrupper, men at det strekker seg over et bredt spekter av mennesker.

Men det er ikke bare låntakerne selv som kan ta på seg hele skylden når det er en økende tendens til at flere får problemer meg gjeld og inkasso. Her har også selve kredittselskapene og bankene et ansvar de må ta.

Kanskje må det en revidering til av søknadsprosessen, hvor en må bli flinkere til å fange opp personer tidligere som kan få problemer med å tilbakebetale et lån.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden