Rentefrie dager på kredittkort

Folk sjekker kredittkortets rentefrie dager

Det finnes mange fordeler ved å benytte seg av et kredittkort. Man kan enkelt finne seg et kort som ikke koster noe å få, og heller ikke noe om man ikke bruker det. Det betyr at skulle det plutselig dukke opp en uventet utgift har du alltid litt penger disponibelt ved behov.

For de som mer aktivt benytter seg av kredittkort finnes det også gode fordeler man får, og det kan blant annet være rabatter på alt fra drivstoff til matvarer og sportsutstyr. Med såpass mange forskjellige kort som eksisterer på markedet i dag, er man nærmest garantert å finne rabatter på akkurat det man skulle ønske.

En god løsning som kan gjøre det mulig å spare litt penger. Den største fordelen er at ved varekjøp så får man en rentefri periode i tillegg. Altså en tidsperiode hvor kreditten du har brukt kan bli tilbakebetalt uten at du trenger å betale noe ekstra i form av renter eller gebyrer. Men hvor lenge er egentlig denne perioden? Det skal vi se nærmere på nå.

Betalingsutsettelse

Det at man får en rentefri periode fungerer i praksis som en betalingsutsettelse. Og husk på at når du bruker et kredittkort så er det fortsatt et lån du i utgangspunktet tar, og penger som skal tilbakebetales. Den normale rentefrie perioden du får hos de fleste aktører er satt på opptil 45 dager.

At det ikke er fastsatt 45 dager uansett når du benytter kortet er imidlertid viktig å ta hensyn til. For den betalingsfrie perioden på 45 dager er nemlig regnet som en hel fakturamåned (30 eller 31 dager normalt) + en fakturafrist på 14 dager.

At man tar hensyn til fakturamåneden gjør at den vil bestemme hvor lang rentefri periode du får, og at de 45 eller 46 dagene rentefritt som regel kun er når du gjør et varekjøp på den første dagen i fakturamåneden. Går du for eksempel til et innkjøp 20 dager inn i måneden vil du bare ha 25 dager rentefritt.

Regnestykket for et slikt kjøp blir derfor som følger: 10 dager igjen av fakturamåneden betyr 10 dager rentefritt + betalingsfristen (normalt 14 dager). Dermed ender man opp med 25 dager kostnadsfritt.

Planlegg bruken

Som vi nå har sett vil tiden du kan bruke et kredittkort uten avgifter og renter på være forskjellig, og vil være avhengig av når i i fakturasyklusen du har brukt kortet. Det som også er viktig å tenke på er at du må tilbakebetale det fulle beløpet før fristen går ut dersom det skal være rentefritt.

Så det å benytte seg av kredittkort er altså ikke noe man bør gjøre spontant, man må alltid planlegge godt og sørge for at det er satt av penger slik at du kan tilbakebetale alt du har brukt i en engang.  Ellers vil rentene begynne å løpe.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden