Tilbake til nyheter

Selvangivelsen er her

eeaf

Nå kan du snart sjekke selvangivelsen din fra Skatteetaten. Utsendelsen starter nemlig på torsdag denne uken, 31. mars, og da kan du endelig få svaret på om innbetalingen til skattevesenet har vært for lite, eller du kan glede deg til litt ekstra penger å rutte med i sommer. Har du godkjent at Skatteetaten sender deg elektronisk post vil du motta enten en e-post eller tekstmelding når selvangivelsen din er klar. Har du valgt å motta selvangivelsen din via vanlig postgang kan du forvente at den dukker opp i løpet av starten på april.

Har du et vanlig skatteoppgjør vil du få tilbakebetalt eventuelle skattepenger tidligst den 22. juni. Da skjer de første utbetalingene, og de vil fortsette frem til 12. oktober.

Sjekk at tallene dine stemmer

Når du mottar selvangivelsen din er det svært viktig at du sjekker at alle tallene dine er riktige. Spesielt at du også har fått alle fradragene dine inkludert. Se over at lønnsutbetalingene dine er riktig og at det du har blitt trukket i skatt er riktig. Den enkleste måten å se at de tallene stemmer er å sjekke årsoppgaven som du skal få fra arbeidsgiveren din.

For å få hjelp til å gå gjennom de ulike postene i selvangivelsen har også Skatteetaten laget en egen hjelpeseksjon som kan veilede deg når du ønsker å se, endre eller levere dokumentet ditt.

Husk at selvangivelsen skal leveres innen den 30. april. Trenger du en utsettelse og ekstra tid kan du søke om det via nettsiden til Skatteetaten. Det må gjøres før slutten av april og den maksimale utsettelsen det går an å søke om er satt til 1 måned.

Bestem deg for hva skattepengene skal gå til

Når du sjekker tallene dine på Skatteetaten på torsdag og du ser at du får penger igjen, kan det være lurt å allerede nå planlegge hva de skal gå til. En av de lureste tingene en slik ekstrasum kan brukes til er nemlig å nedbetale gjeld. Har du forbrukslån eller kredittkortgjeld utestående er penger tilbake på skatten en flott måte å kvitte seg med det på. Men om du ikke har bestemt deg for deg på forhånd er det lett for at pengene blir brukt opp på spontankjøp. Så ta en ekstra titt på den personlige økonomien din og se hvor du kan plassere pengene smartest mulig.