Tilbake til nyheter

Slik holder du bilen din frisk i vinter

rrrrreee

Det å eie en bil er litt som å kjøpe seg en stor kostnad. Det er utgifter til billån, det er vedlikeholdsutgifter og drivstoff som skal betales. Det er derfor viktig at man behandler kjøretøyet sitt godt, så man ikke pådrar seg unødvendige ekstrakostnader. Spesielt gjelder det for vintersesongen vi nå er på vei inn i. Mange pådrar seg nemlig dyre skader i løpet av månedene med snø og salt på veiene og må ta opp forbrukslån for å dekke reparasjoner. Men det er mye man kan gjøre på egenhånd for å holde bilen sin i god stand gjennom hele året. Vi gir deg her de tre beste vedlikeholdstipsene alle bileiere bør gjennomføre for å holde bilen sin i god stand denne vinteren.

Sørg for at du har gode dekk

Den største kostnaden en kan pådra seg er ved en ulykke, og da er det ikke bare kostnadene ved å reparere bilen man må bekymre seg for, men naturlig nok også sin egen personlige helse og for de som sitter på. Man kan gjøre mye for å unngå ulykker ved å passe på at dekkene en bruker er i god stand. Ta derfor en grundig sjekk på de før det første snøfallet kommer, og se at de er er i orden. Alle norske biler må ha en minste mønsterdybde som er på tre millimeter, men det er anbefalt at du holder det godt over den grensen. Når du er i gang med en sjekk bør du også påse at lufttrykket i dekkene er riktig.

Pass på frostvæsken

For unngå frostspreng i motoren, som i verste fall kan føre til et totalt motorhavari, må du passe på at du har riktig og god nok kjølevæske i kjølevannet ditt. Sørg for at du har nok kvantum og at du har det riktige blandingsforholdet. Lurer du på hvor lav temperatur frostvæsken din tåler, kan et bilverksted enkelt måle det for deg.

Vask bilen regelmessig

Det er enda viktigere at du vasker bilen godt gjennom hele vinteren når det saltes mye. Gjennomsnittlig blir det brukt over 250 000 kilo salt på norske veier hvert eneste år, og om du ikke tar vare på bilen din skikkelig kan det føre til store rustskader og problemer.

Du bør derfor gå til velegnede vaskehaller for å rengjøre bilen din, og sørg for at du spyler godt under bilen. Her kan det bli en opphopning av salt som kan skade både bremser og bærebjelker. Spyl gjennom felgen slik at du også kan treffe bremseskivene.

Annet vedlikehold du også bør gjøre gjennom de kalde månedene er å sjekke at vindusviskerne fungerer og eventuelt bytte de ut, og påse at du har smurt låser og dører med silikonstift og låseolje. Ved å følge de tipsene vi har kommet med her, vil du være på god vei mot en frisk og sunn bil.