Tilbake til nyheter

Sparebank 1 Valdres lanserer varmepumpelån

Varmepumpelån fra Sparebank 1Sparebank 1 Hallingdal Valdres har lansert et nytt låneprodukt som er dedikert til varmepumper. I følge Oppland Arbeiderblad har det eneste alternativet til dette være tradisjonelle forbrukslån og kredittkort. Produktet til Sparebank1 er riktignok et forbrukslån i og med at det er et lån uten sikkerhet, men låneproduktet er dedikert til varmepumpe og den effektive renten er lavere.

I låneeksempelet på deres nettsider, er følgende representert ved lån av 25 000 kroner i fem år:

 

Priseksempel ved lån av 25.000 kroner over 5 år. Effektiv rente 11,84%, totalt kr 32.799kr.

Spesielt gunstig for større installasjoner

Selv om det blir promotert like mye, ser dette først og fremst ut til å være en gunstig løsning for større installasjoner. Enten for bedrifter, garasjer, fabrikker, borettslag eller andre som krever mye ressurser i både arbeid og penger. Det vil også være gunstig for eneboliger dersom det skal legges tilrette for væskebasert varmepumpe.

 

Varmepumpelån har svært konkurransedyktige betingelser og lavere rente enn disse alternativene, sier Knut Oscar Fleten, daglig leder i SpareBank1 Hallingdal Valdres til Oppland Arbeiderblad.

Ett alternativ blir utelatt

Daglig leder, Knut Oscar Fleten, ser dog ut til å utelate ett alternativ veldig mange kunder av luft-til-luft varmepumpe får. Mange leverandører av strøm, som for eksempel Vokks i Oppland, tilbyr finansiering og installasjon av varmepumpen. Prisene vil variere, men nedbetalingstiden er omtrent den samme. Kostnad og effektiv rente ser ut til å være på samme nivå som Sparebank 1.

Da blir det altså en smakssak for deg som kunde. Mange vil nok tenke at det er godt å kunne forholde seg til strømleverandøren – kostnaden og nedbetalingsplanen for varmepumpen vil jo bare legges til i den vanlige fakturaen. Skulle det ikke finnes flere forskjeller i kostnader, kan du kanskje, om ikke annet, spare deg for nok et termingebyr i banken ved å velge varmepumpelån (nedbetaling) hos din lokale kraftleverandør.

Ja til flere dedikerte lån

Selv om det ene finansieringsalternativet ser ut til å være utelatt, er et dedikert lån til varmepumper en god idé. Vi håper vi får flere låneprodukter fremover som kan spisse seg mot de vanligste grunnen til at nordmenn tar opp forbrukslån. Du kan lese mer om hva vi bruker forbrukslån til her.

Et dedikert låneprodukt vil kunne gi to store fordeler. For det første kan det føre til billigere produkt (på grunn av samarbeid mellom bank og tjenesten/produktet) i tillegg til rimeligere lånebetingelser. Med et dedikert lån, forsvinner også noe av «impulsen» ved at man kanskje låner litt mer penger enn man behøver.