Tips til kredittkort med dagligvarerabatter

kredittkortene eksempelEnkelte kredittkort kan gi deg rabatt på dagligvarer. Her kan det være penger å spare hvis du utnytter dette på en bevisst måte og får fatt i det kredittkortet som gir størst uttelling.

Mat og andre dagligvarer er som kjent ikke noe som går av moten. De gjør et jevnt innhugg i privatøkonomien året rundt. Det bør legges strategier for å få mest mulig ut av pengene. En måte å gjøre det på er å bruke det riktige kortet.

Det er et begrenset antall kort som gir spesifikt avslag, rabatt eller bonus ved handling i dagligvarebutikker. Etter å ha undersøkt aktuelle tilbydere på dette feltet har vi kommet opp med følgende:

Ikano Finans, Cresco Card Premium, Coop MasterCard, Shell MasterCard, Komplett Bank og Trumf Visa.

Men valget av kredittkort er ikke alltid like enkelt som å hoppe på et isolert fordelsprogram. Her er det nyanser og individuelle tilpasninger som skal gjøres. Vi vil i det følgende redegjøre for en del momenter vi mener du bør kjenne til for å oppnå beste effekt av dagligvarerabattene.

Forskjellen på rabatt og bonus

Noen kort er supre på rabatter, mens andre kun gir bonus.

Men det er to side av samme sak. Med rabatten får du avslaget direkte på handelen. Det vil si du betaler mindre. Bonus er noe du opptjener og kan ta ut i ettertid.

Men resultatmessig, i kroner og øre, er 1 % i rabatt og 1 % bonus altså nøyaktig det samme. Rabatten vil være litt mer oversiktlig ettersom du ser på kvitteringen hva du faktisk har betalt (og spart).

I det følgende vil stort sett anvende ordet rabatt for begge ordningene.

Dagligvarerabatt, andre fordelsprogrammer og kredittkortets øvrige betingelser

Kredittkortene har ulike egenskaper.Tilbyderne legger vekt på ulike ting i sin markedsføring. Noen gir deg billig bensin, noen har den mest omfattende reiseforsikringen, enkelte er gebyrfrie, mens andre igjen kan skilte med den laveste renten.

Det som er sikkert et at det er ingen som er best på absolutt alle områder. Kortene som gir størst rammer på reiseforsikringen vil ofte være litt dyrere, og kort som tilbyr de beste drivstoffrabattene kan ofte være litt gjerrige på andre områder.

Hvor høy eller lav rente som beregnes, har lite å si for deg som alltid betaler ned kortet etter bruk. Du utnytter fordelen med rentefri utsettelse og legger inn betaling ved forfall. For naboen din som er vant med å ha noen tusen kroner i negativ saldo på kortene sine, er størrelsen på rentesatsen derimot det aller viktigste momentet.

For maksimalt utbytte kan det lønne seg å ha minst ett kort som er spesialisert på rabatt på dagligvarer.

Ett kort til dagligvarer

I stedet for å bruke kortet som tilfeldigvis ligger for hånden, kan det være en god idé å ha et kort du bruker fast til dette formålet.

Det skal selvfølgelig være det som gir deg best rabatt eller bonus.

Men i tillegg oppnår du fordelen av å ha et ferdig regnskap for dagligvarehandelen. Ettersom alt vil komme med på samme utskrift, vil det være enkelt å se hvor mye du bruker. Denne oversikten kan du også bruke til å sammenlikne forskjellige varer, luke ut rimelige produkter og se hvilke kjeder som har de beste prisene på tilsvarende varer.

Kjederelaterte kort med rabatter

Vi snakker om to kort som i hovedsak er knyttet til dagligvarekjeder; Trumf Visa og Coop MasterCard.

Trumf Visa kan du kun bruke i butikker tilknyttet Kiwi, Meny, Spar, Jacobs og Joker, også kalt Norgesgruppen. Med kortet tilbyr de 2 % rabatt på alle kjøp.

Coop MasterCard gjelder tilsvarende for samtlige butikker i Coop-kjeden, samt ved handel i utlandet. De gir 1 % i medlemsrabatt og 1 % utbytte, samlet 2 %.

Den åpenbare begrensningen er at de i motsetning til de andre kortene som gir dagligvarerabatt, kun gjelder de angitte stedene. Det ligger derfor en sterk, og for enkelte ubekvem, forpliktelse i dette.

Kort som gir rabatt i alle dagligvarebutikker

Her står vi igjen med Ikano Finans, Cresco Car Premium, Shell MasterCard og Komplett Bank. Alle disse gir 1 % i rabatt eller bonus på varekjøp. Ellers har de litt forskjellige tilleggsfordeler.

Ikano har egen fordelsportal hvor matvarerabatten stiger til 4 % i desember, godt koordinert med julehandelen. Årets øvrige måneder er viet andre typer rabatter som elektronikk, bil og tilbehør, hage, reise og mer. Kortet har dessuten faste rabatter på drivstoff og leiebil.

Cresco Car Premium kan tilby 3 % drivstoffrabatt og enkelte andre bilrelaterte rabatter

Komplett Bank gir størst bonusutbytte når du handler hos Komplett.no. De gir generelt 2 % bonus på netthandel og har flere forsikringer.

Med Shell MasterCard får du 40 øre i Trumf-bonus per liter bensin

Optimaliser innkjøpet av dagligvarer

Å være en bevisst forbruker er minimum en deltidsjobb. Men det kan vise seg å være betydelig mer innbringende enn om du hadde hatt en. Det er imidlertid mye å tenke på samtidig.

Du skal selvfølgelig utnytte alle rabatter og bonuser som måtte komme opp. Er det tilbud på pizza eller frossen fisk kjøper du det du har plass til å oppbevare. Men ikke mer enn at du rekker å konsumere varene før holdbarhetsdatoene går ut. En stor fryser kan være til god hjelp.

Å kjøpe store enheter er som regel rimeligere enn små. En stor ost har lavere kilopris enn en liten, og tilsvarende gjelder for en mengde matvarer. Det fordrer altså at man spiser opp alt.

Her er det stor forskjell på en familie og en enkeltpersons husholdning. Vi unngår også helst å kaste mat. Det er dårlig økonomi, og dessuten ikke miljøvennlig.

Å planlegge innkjøpene ved å foreta dem en gang i uka, bidrar også til måtehold. Du unngår impulskjøp og sparer transport.

Hvis du har et særlig behov for å redusere utgiftene dine, kan du også se på hva slags mat du kjøper. Kjøttdeig er billigere enn biff, og vann (fra springen) rimeligere enn brus.

Og hver dag er (beklageligvis) ikke en fest. Men tenn et stearinlys og kos deg med spagetti samtidig som du tenker på sydenferien til sommeren du vil legge av til.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden