Frist for å betale restskatt

restskatt

Det er nå noen måneder siden folk fikk skatteoppgjøret sitt sendt til seg. Mange fikk seg da en liten overraskelse når de innså at de må betale restskatt.

Totalt er det 9,2 milliarder kroner fordelt på 530.000 nordmenn som skal betales i restskatt i år. Restskatt betyr i korte trekk at man har betalt for lite skatt det foregående året, og at man dermed må betale tilbake dette. Nå er fristen for å betale her.

Betalingsfrist på mandag

Egentlig falt fristen for å betale tilbake restskatten i går, 20. august. Da dette var en lørdag, ble likevel fristen flyttet til nærmeste virkedag, altså mandag 22. august. Det kan være lurt å sette i gang betalingen i dag, slik at man er sikker på at den kommer frem til i morgen.

Dersom du må betale over 1000 kroner i restskatt, så vil betalingen fordeles utover flere ganger. Dette gjøres slik at det skal bli lettere å betale innen fristen. Den neste fristen er 24. september.

Dersom du er en e-bruker, altså har fylt inn selvangivelsen på nett, skal du ha mottatt en faktura med betalingsinformasjon gjennom brukeren din på Altinn.

Hva hvis man ikke betaler?

Mange synes nok at restskatten er en kjedelig sum å betale. Spørsmålet da er hva som egentlig skjer dersom man lar være å betale i det hele tatt. Den første konsekvensen vil være at man må betale det som heter «forsinkelsesrenter».

Man må altså betale mer jo lenger man venter. Tar det enda lengre tid før du betaler kommer skatteoppkreveren til å innkreve penger på en annen måte. Moralen her er i hvert fall at det ikke lønner seg å la være å betale innen fristen. Det kommer man stort sett til å angre på.

Unngå restskatt til neste år

Dersom du synes at å måtte betale restskatt var en kjip opplevelse i år, vil du sannsynligvis tenke det samme til neste år også. Hvordan kan man da unngå dette? Det aller letteste man kan gjøre er å rett og slett sjekke at det er oppført riktige opplysninger på skattekortet ditt.

Dersom man blir trukket for lite i skatt i forhold til det man tjener, kan man fort få en del restskatt året etter. Du kan også be lønningskontoret på jobben om å trekke deg ekstra i skatt hver måned. Dersom du blir trukket for mye i skatt, vil du få disse pengene igjen på skatteoppgjøret til neste år.

Les mer om: Skatt på bonuspoeng
Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden