Planlegg sommeren 2024 – gjør drømmeferien til virkelighet

Ferieplanleggingen har vært relativt uforutsigbar og turbulent de seneste årene, og mange nordmenn drømmer om en skikkelig sommerferie i 2024. Samtidig finnes det noen skyer på horisonten også i år, ikke minst i form av høye renter, stigende priser og usikkerhet rundt for eksempel kostnader til boliglån og strøm. Da er det viktig å ta grep når det gjelder feriesparing og planlegging av reisen, slik at du får mest mulig verdi for pengene.

Gjør drømmeferien til virkelighet

Den optimale sommerferien – tilpasset dine ønsker og behov

Til å begynne med er det fint å tenke over hva du egentlig forventer deg av en sommerferie? For noen dreier det seg om den klassiske «sydenferien» til varmere strøk, gjerne i ferdigpakket format med mye tid på stranden. Samtidig er det også mange som har fått opp øynene for nye ferieformer, ikke minst opplevelser i eget land.

Det er fort gjort å bestille en av charterselskapenes ferdige pakker, men de kan være svært dyre i høysesongen. Det er selvfølgelig mulig å gjøre gode kjøp hvis det er denne type reise du er på jakt etter, men ta altså først noen skritt tilbake for å vurdere hva som gir verdi for akkurat deg – det er enkel feriesparing.

Begynn planleggingen i god tid – spar tid og penger

Det er ikke noen hemmelighet at de aller fleste ting, både flybilletter, hotellovernatting og andre ting, blir dyrere nærmere avreisedato. I noen tilfeller er det mulig å finne restplasser, men det finnes selvfølgelig ikke noen garantier for det. Derfor er det som regel gunstig å planlegge og bestille i god tid. Å spare til ferien trenger ikke bety å bygge opp saldoen på sparekontoen, det kan også dreie seg om å bestille og betale noen deler av ferien i god tid.

Det finnes mange mer eller mindre kreative teorier rundt ved hvilket tidspunkt det egentlig er mest gunstig å bestille flybilletter, men i stort er det enklest å forholde seg til tidlig bestilling kombinert med eventuelle salgskampanjer. Det skal sies at det finnes et lite usikkerhetsmoment ved tidlig bestilling, nemlig konkursrisiko knyttet til flyselskapet. Flyr er et godt eksempel, selskapet snur alle steiner for å holde seg flytende frem til sommeren 2024. Betaling med kredittkort gir sikkerhet, men samtidig kan det være utfordrende å finne tilsvarende rimelige billetter hvis et flyselskap avslutter driften rett før avgang.

Den optimale sommerferien

Sammenlign flere reisealternativer og ulike tidspunkter

Det er viktig å sammenligne flere alternativer når du driver med feriesparing, det er ofte mulig å spare en god del penger på å tenke kreativt:

  • Det har som regel vært mulig å spare penger på å sette sammen en reise selv, istedenfor å kjøpe en ferdig charterpakke. Imidlertid er det ikke alltid tilfelle, så ta med pakkereiser i søket.
  • Det kan være store forskjeller mellom ulike flyplasser og avreisedatoer. Samtidig må regnestykket selvfølgelig inneholde eventuelle ekstrakostnader til transport eller ekstra overnatting.
  • Barnefamilier med barn i skolealder er begrenset til sommerferieperioden. Likevel kan det være rimeligere reiser i begynnelsen eller slutten av sommerferien.

Så langt er det snakk om reiser med fly, men det er også mange som drømmer om en aktiv og fleksibel ferie med bil, båt eller tåg. Da blir regnestykket et helt annet, og det er viktig å se på alle faktorer som påvirker totalsummen. For eksempel kan leie av bobil fremstå som dyrt, men husk på at du ikke trenger å bruke mye penger på overnatting.

Venner på sommerferie.

Sparing og god finansiering lar deg senke skuldrene

Det er ingen som liker å tenke på penger når de er på ferie, og et anstrengt feriebudsjett kan definitivt legge en demper på feriestemningen. God planlegging og feriesparing vil ikke gjøre selve budsjettet større, men god forventningsstyring gjør at du ikke får noen overraskelser underveis.

  • De aller fleste velger å betale feriereiser og lignende store utgifter med kredittkort, noe som er fornuftig hvis du betaler hele regningen til forfall. Kredittkort kan gi ekstra fordeler som reiseforsikring og sikkerhet ved konkurs.
  • Å spare til ferien er et viktig moment, og da både direkte sparing og pengene du har til gode som feriepenger. Husk på at feriepengene spares opp i løpet av året før du avvikler ferie. Å ha spart opp til hele feriebudsjettet før dere reiser vil gi en skikkelig godfølelse.
  • I noen situasjoner kan det være nødvendig å finansiere deler av ferien med kreditt. Da er det svært viktig å sammenligne vilkårene til smålån og andre finansieringsformer. Husk på at kreditten bør tilbakebetales så raskt som mulig.

Hovedpoenget er oversikt, uansett om det gjelder finansiering med oppsparte midler, kredittkort eller andre lån med kort nedbetalingstid. Planlegg en ferie der du vet hva du kan bruke til enhver tid, så unngår du kjedelige overraskelser i etterkant.

For noen går det sport i å gjøre gode kjøp, også når det gjelder feriesparing – det kan faktisk bli til en del av den gode opplevelsen. Fordel gjerne oppgavene innad i familien, kanskje er det noen familiemedlemmer som elsker å søke etter inspirasjon, og andre liker best å planlegge detaljene? Hvis dere begynner med planleggingen allerede nå, ligger alt til rette for at sommerferien 2024 blir fantastisk.

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden