Privatlån

Et privatlån er et lån der du kan bruke pengene på akkurat hva du vil, uten at det er nødvendig å stille med sikkerhet som pant i bolig eller tilsvarende. Vi i Norskkreditt.no gjør det enkelt for deg å finne frem til markedets beste privatlån, ved å sammenligne de ulike lånene på markedet. Det gjør det enkelt for deg å se hvor dyrt lånet egentlig blir, og hvor store forskjeller det er i både renter og gebyrer.

Hvis du ønsker å sammenligne de ulike aktørene, kan du se en liste over de fleste norske forbrukslån her.

Anbefalte Omtale
Axo Finans Les mer
Lendo Les mer
Aconto Capital Les mer

Et lån for dine premisser

Foruten om boliglån, så er privatlån den mest populære låneformen i Norge. Det er snakk om et lån som kan brukes til å finansiere nærmest hva som helst, enten du skal kjøpe deg bil, båt, pusse opp hytten eller bare har behov for litt penger til hverdagslige ting. Å fylle ut en søknad om et slikt lån er like enkelt som å skrive navnet sitt – ettersom det er nesten bare det du behøver å gjøre! I tillegg må du naturligvis skrive hvor mye du ønsker å låne og slikt, men deretter er nærmest lånesøknaden komplett.

De fleste tilbydere av privatlån gir svar på søknaden innen 24 timer etter at den ble sendt, og mange er langt mer effektive enn som så. Er du riktig så heldig så har du pengene på konto allerede dagen etter at søknaden ble godkjent, men da kreves det at man bruker elektronisk signering tilsvarende BankID, som er en effektiv måte å verifisere låneavtalen på.

Søkekriterier for privatlån

PrivatlanAkkurat hva som skal til for å få et privatlån varierer fra bank til bank, men bankene har noen grunnleggende punkter som de fleste følger. Det innebærer at man må være av en viss alder, henholdsvis oftest 21 eller eldre. Dog ser vi at enkelte banker prøver seg på den yngre målgruppen og tilbyr privatlån til både 18- og 20-åringer. Videre så utføres det alltid en kredittsjekk av de som søker, der opplysninger som inntekt og om man har noen betalingsanmerkninger fra før av avdekkes. Har man det, så vil man som regel få blankt avslag på søknaden om privatlån.

I Norge bruker man som regel ordene forbrukslån og privatlån om hverandre, og det er kanskje ikke så rart, ettersom det dreier seg om samme tingen. Men mange banker velger å omtale det som et privatlån for å illustrere at du kan bruke pengene på nøyaktig hva du vil.

Om renter og nedbetalingstid

Når du skal søke om privatlån, så er det viktigste punktet å følge med på den effektive renten. Det er nemlig denne prosenten som avgjør hvor dyrt lånet blir for deg, og det er i prinsippet den som avgjør om et lån er billig eller ei. Gjennomsnittsrenten for privatlån i Norge ligger mellom 16-17% et sted, men renten fastsettes individuelt etter hver søker hos hver bank, så har man stabil og god økonomi kan man få en langt bedre rente enn som så.

Også viktig å tenke på er hvor lang tid man skal bruke på å nedbetale gjelden. Nedbetalingstiden velger man som regel selv når man søker om privatlån, men ikke alle klarer å velge den «riktig» i forhold til beløpet. For jo lengre tid man velger, jo mer betaler man i renter og gebyrer. Med andre ord lønner det seg å bruke så kort tid som mulig. Det kan være lurt å bruke en kalkulator i forkant av lånesøknaden slik at du får et godt eksempel på hvor mye du faktisk bør betale i måneden på den summen du ønsker å låne.