Tilbake til nyheter

Fire gode måter å spare penger på i 2016

wq

Den store nedgangen i oljeprisen har gått hardt utover enkelte sektorer av den norske økonomien, og når vi nå er kommet inn i det nye året er det enda stor usikkerhet om hva som kommer til å skje fremover. Det kan derfor være lurt å tenke over hvordan man kan komme seg gjennom 2016 med litt oppsparte midler. Vi gir deg de beste tipsene til å gjøre det her!

1. Sjekk lånevilkårene dine

I dag er det mange om benet i lånebransjen, og det er noe du som forbruker bør benytte til din fordel. Renten på boliglån ligger som regel godt ned mot 2-tallet, og her kan det være mye penger spart årlig. Ta å se gjennom avtalen du har nå og forhør deg med banken om de kan gi deg bedre rentebetingelser. Om det ikke er mulig så se deg rundt etter hva andre banker kan tilby. Det å hente inn tilbud er selvsagt helt uforpliktende.

Det er ikke bare på boliglån heller man kan spare penger, det gjelder alle typer lån . Spesielt om du har forbrukslån eller kredittkortgjeld kan det være mye å spare på å skifte selskap. Vurder for eksempel å samle alle smålån i et større
lån gjennom en refinansiering. Det gir deg ikke bare en bedre økonomisk oversikt med kun en faktura å forholde deg til, men du oppnår som regel bedre rentebetingelser.

2. Finn deg et billigere mobilabonnement

En av de andre faste kostnadene det kan være lurt å ta en gjennomgang på er telefonen. Det å skifte til et billigere abonnement sparer deg fort for noen tusenlapper i året om du er en aktiv mobilbruker. Kutt også ned på kostnadene ved å primært bruke nettjenester når du har tilgang til et trådløst nettverk. Da kan du også ringe og sende meldinger via gratisapper som WhatsApp og Skype, og kutte enda mer ned på regningen. 

3. Se over forsikringsavtalene

Forsikringer er en av de andre månedlige utgiftene som kan representere en ganske stor fast utgift. På lik linje som telefon og lån finnes det også her massevis av selskaper du kan velge mellom. Se først over avtalene du har i dag, så du har en klar formening om hvilke forsikringer du har, hva de dekker og hva du faktisk betaler for. Kanskje ser du at du betaler for en forsikring du har dekket gjennom jobben eller et annet sted. Bruk deretter en sammenligningsside for enkelt å se om du kan få de samme avtalene billigere et annet sted. 

4. Kutt ned på unødvendig forbruk

Dersom man ikke følger et budsjett eller har kontroll på forbruket, forsvinner det fort mye penger på unødvendige kjøp. Ved å være litt mer oppmerksom på hvordan pengene blir benyttet kan man fort spare en god del. Er det nødvendig med en Starbucks kaffe hver morgen? Kanskje du bare kan kjøpe deg en termoskopp og lage morgenbrygget hjemme. Kanskje kan du planlegge middagen din for en hel uke i forveien, og på den måten slippe dyre restaurantbesøk? Ved å følge et budsjett og planlegge pengebruken sin litt bedre kan man sørge for at  sparekontoen vokser seg litt større i 2016.