Kredittkort med egenandelsforsikring inkludert

kredittkort med egenandelsforsikringDet er flere kredittkort med egenandelsforsikring eller som tilbyr det som en ekstratjeneste. Det krever dog at leien betales med kredittkortet.

Noen ganger er den inkludert i selve reiseforsikringen. Les derfor vilkårene nøye. Andre steder er det spesifisert utenom og hos noen kan du velge å betale ekstra for det. Det er sjelden mer enn 250 kroner per år.

Ettersom kredittkort alltid har ulike pakkeløsninger på hvilke tilbud og bonuser det tilbyr, samt ulike årspriser, må du se valget av kort i sammenheng med hvilke behov du ellers har.

Det som er klart, er at det lønner seg å ha minst ett kort som inkluderer egenandelsforsikring ved leie av bil. Etter det vi har sett, vil du, uansett hvilket kort du har, få det rimeligere enn den forsikringen utleieselskapet ber deg om å tegne.

Eksempler på kort som inkluderer eller kan inkludere egenandelsforsikring:

Husk også at det er andre fordeler ved bruk av kredittkort i utlandet. Du kan i ettertid komme med innsigelser til kredittkortselskapet dersom det skulle bli brukt til dekning av urimelige krav. Bruker du debetkortet vil det derimot umiddelbart bli belastet kontoen, og gjøre det mer komplisert.

Leier du bil i ferien er det mye å passe på. Synes du det ellers er komplisert med forsikring, er det enda verre med leiebil. Og det er trist å melde; forhandlerne legger ikke akkurat opp til å gjøre det enkelt for deg.

En vanlig ansvarsforsikring vil nok være inkludert i leieprisen, men med en ganske høy egenandel. Egenandelsforsikring og en del tilleggsforsikringer vil selges separat, men mange ganger ikke før du står i skranken på bestemmelsesstedet og venter på å få bilen utlevert.

Nå er det slik at det finnes flere kredittkort som tilbyr denne egenandelsforsikringen til en betydelig lavere pris enn den du får tilbydd fra utleieselskapet. I denne artikkelen vil vi se nærmere på disse forsikringene, hva de koster og hva de dekker.

Ut på tur og aldri sur

Bilferie bilReisen er bestilt og betalt. Om det bare er dere to eller den komplette familie som følger med, er alt klart for et av årets høydepunkter. Vi snakker om selve ferien. Det er da dere skal få opplevelser dere kan leve videre på i mørke høst- og vinterdager med jobb eller studier.

En bilferie er perfekt. En leiebil gir frihet, muligheter til å oppdage steder utenfor allfarvei og uavhengighet fra all upålitelig kollektivtransport i området.

Men trafikkbildet i utlandet er annerledes og byr på utfordringer. Skjer det noe med bilen underveis, begynner ubehagelighetene. Da er det greit å ha klarert forsikringsvilkårene så godt det er mulig på forhånd.

Hvilke forsikringer tilbyr selskapet og hva koster de?

Når du orienterer deg i denne jungelen, er det greit å kjenne de engelske begrepene. Den vanlige og obligatoriske ansvarsforsikringen går under navnet Collision Damage Waiver (CDW). Som nevnt vil denne ha en høy egenandel som gjerne er gjemt bort et sted i vilkårene. Du vil ikke alltid finne den på hjemmesiden. AVIS oppgir et sted mellom 10 000 og 14 000 kroner, mens Hertz skriver følgende på hjemmesiden sin: «Egenandelen varierer fra land til land og varierer i forhold til de forskjellige bilgrupper».

Andre navn på denne forsikringen kan være Third Party Liability, eller Less Damage Waiver (LDW)

Du vil derfor alltid blir tilbudt en egenandelsforsikring, ved navnet Super Collision Damage Waiver (SCDW) som skal redusere det du må betale selv ved en ulykke eller et uhell. Den vil normalt bli tilbudt først når du kommer til utleieskranken, og prisen kan være vanskelig å få opplyst på forhånd. På en del bestillingssider vil du se den først etter at du har klikket deg inn på en bestemt bilmodell. Hos AVIS er prisen oppgitt til kr 110,- per dag for personbiler. Leiebil i en uke medfører altså 770 kroner i ekstra forsikringsutgifter.

Andre tilleggsforsikringer du kan bli tilbudt i skranken er Theft Protection eller Theft Waiver (tyveriforsikring), Personal Accidental Insurance/PAI (ulykkesforsikring) og Personal Effects Insurance/PEI. De to siste er som regel inkludert i en vanlig reiseforsikring, og er derfor ikke nødvendige.

Hertil kan det komme både egen frontruteforsikring, forsikring for dekk og felger og rednings- og assistanseforsikring.

Men om du trenger disse forsikringene, er ikke det noe du skulle ta beslutning om først når du kommer til utleiestedet. Press utleiebyrået til å komme med fullstendige priser og få oppgitt hvilke tillegg som eventuelt kan framkomme. Fra-priser gjelds ikke. Et firma som oppgir dette på nettsiden er AVIS. De nevnte forsikringer vil der ha en totalpris på 250 kroner per dag, altså 1750 kroner for ei uke.

Spesielt om USA

Hvis du bestiller fra Norge skal alle skatter og forsikringer være inkludert i prisen.

Dersom du beslutter å leie hos en lokal utleier vil du normalt bli tilbudt en utvidet ansvarsforsikring som heter Supplemental Liability Insurance (SLI). På grunn av søksmålsrisikoen anbefales det at du tar denne.

Andre ting du bør vite når du leier bil

  • Forsikringen gjelder normalt kun en bilfører. Hvis det er meningen at dere skal bytte på å kjøre, blir forsikringen dyrere.
  • Du kan ofte få en lavere pris ved forskuddsbetaling av billeien. Hvis det skulle oppstå behov for senere å avbestille, skal du få refundert beløpet hvis du melder fra innen en angitt frist. Avbestillingsforsikring som er inkludert i en reiseforsikring vil for øvrig også gjelde leiebilen, dersom vilkårene for avbestilling ellers foreligger. Godkjente grunner for avbestilling kan være sykdom eller liknende.
  • Betaler du på reisestedet, skal du betale i lokal valuta. Kanskje vil utleieren spørre om du vil betale med norske kroner. Utleieselskapet vil da bruke sin egen, for seg selv meget gunstige, valutakurs. Velger du å betale med kortet og bruke lokal valuta, er det kortselskapets mer nøytrale vekslingskurser som gjelder.
  • Har du en egenandel på forsikringen, er det ekstra viktig å undersøke leiebilen grundig før du tar av sted. Ta gjerne noen bilder av skader du ser. Dette er dokumentasjon, særlig hvis det ikke er en funksjonær som ser over bilen sammen med deg og merker av skadene. Du skal heller ikke godta en overpris for små riper. Er det flere av dem fra før, gjør en fra eller til ansett ingen forskjell.

Ha en fin og vel forsikret tur!

Oskar er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i finans. Han har raskt gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid med innholdsskapning for diverse finansielle institusjoner, inkludert banker, forsikringsselskaper, og investeringsfirmaer. Oskar har en naturlig evne til å forvandle komplekse finansielle emner og jargon til forståelig og engasjerende innhold. Hans lidenskap for finans og økonomi skinner gjennom i hans skrivearbeid, hvor han alltid søker å utdype lesernes forståelse og interesse for økonomiske muligheter og utfordringer. Med en finger på pulsen av finansverdenen bidrar Oskar med aktuelle og innsiktsfulle artikler og guider til Norsk Kreditt, hjelper brukere med å navigere i låne- og kredittmarkedet med større selvsikkerhet.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden