Slik holder du nettbanken din trygg

Sikkerhetsknappen i nettbank

For de fleste av oss i dag vil nesten alle banktjenestene vi benytter oss av være via internett, og når man ikke fysisk er til stedet i et banklokale stiller det andre krav for å opprettholde en god sikkerhet. Nettbanken din kan bli utsatt for angrep dersom datamaskinen din blir komprimert med ondsinnede programmer.

For at du skal holde bankdetaljene dine trygge er det derfor PCen din du først og fremst må ha kontroll på. Vi gir deg de viktigste tipsene til å holde nettbanken din sikker i denne artikkelen.

Trojaner og virus

Den vanligste måten noen kan ta kontroll over nettbanken din er om du får en såkalt trojaner eller et virus på datamaskinen din. De kan lagre sensitiv informasjon og eller stjele persondata som gjør at de kan bestille ting i ditt navn, eller kunne gjøre overføringer fra kontoen din.

Dersom du har fått en trojaner eller et virus på maskinen din har den som regel kommet gjennom et tredjeparts-program. Det kan være fra en useriøs nettside, fra et vedlegg i en e-post, eller fra en fil du har lastet ned. Pass derfor godt på at du ikke laster ned og benytter deg av nettsider du ikke kjenner til.

Alltid benytt deg av et oppdatert antivirusprogram som kan fjerne og i beste fall advare deg mot at enkelte filer og nettsteder kan være farlige.

Svindelforsøk

Det er ikke bare gjennom at noen tar kontroll og stjeler din sensitive informasjon at man kan bli utsatt for banktyveri. Ofte ser man tilfeller der en kunde har frivillig oppgitt sin informasjon, i den tro om at de snakker med banken sin.

En huskeregel her er at om du blir kontaktet via telefon eller via e-post fra noen som utgir seg fra å være banken din, må du aldri oppgi noen detaljer som gjør at de kan benytte seg at nettbanken din.

Det er nemlig opplysninger de aldri vil spørre deg om, og du bør derfor ta kontakt med banken eller politiet om noen ber deg om en slik informasjon. Sjansen er stor at dette er kriminelle som vil misbruke detaljene dine dersom de får tak i dem.

Oppsummering

Dersom du passer på at du ikke oppgir dine personopplysninger til en tredjepart, bruker de oppdaterte sikkerhetsinnstillingene og et antivirusprogram, har du sikret deg på best mulig måte mot at noen kan logge seg inn på nettbanken din. Se gjerne på Post- og Teletilsynets side for mer informasjon om trygg nettbruk.

Det stilles høye sikkerhetskrav til alle nettbanker i Norge, men det vil fortsatt være umulig å 100 % sikre seg mot et angrep. Hold deg derfor også oppdater på informasjon som måtte komme fra banken din vedrørende sikkerhetstiltak, da de vanligvis holder deg oppdatert dersom de ser at det er svindelforsøk som kunder blir utsatt for.

At du holder deg innenfor bankens sikkerhetsråd gjør det lettere å fraskrive seg ansvaret selv dersom noe skulle oppstå. Har du opptredt uansvarlig kan det nemlig påvirke en eventuell erstatning på tap du måtte ha lidt.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden