Unngå unødvendige gebyrer og kostnader på kredittkortet

Kontoutskrift med unødvendige gebyrer

De fleste av oss har et tilgjengelig kredittkort som blir brukt fra tid til annen. Men det er enkelte ting man bør tenke på for å unngå ekstra gebyrer og kostnader. Vi skal se litt nærmere på noen gode tips for å unngå akkurat det nå.

Unngå uttak i minibank eller butikk

Et kredittkort er primært bygget opp rundt varekjøp, og det er også hva man bør forsøke å holde seg til. Da får du en rentefri periode hvor du ikke blir belastet noe renter, og kortet er i praksis gratis så lenge kreditten blir tilbakebetalt i tide.

Tar du imidlertid ut kontanter vil normalt ikke den rentefrie perioden gjelde, og rentene vil begynne å løpe umiddelbart. Det gjør at du plutselig får en mye større kostnad enn tilfellet hadde vært ved normalt varekjøp.

Er du på reise i utlandet – velg lokal valuta

Ofte blir kredittkortet brukt i forbindelse med reiser og ferier til utlandet. Man har sterkere forbrukerrettigheter med et kredittkort enn hva man ville hatt med et normalt debetkort. Så det å primært bruke kredittkortet utenfor Norge er lurt, men får du muligheten til å betale noe i norske kroner, bør du unngå det.

Da blir normalt vekslingskursen en god del dårligere enn hva du kunne fått om du betaler i lokal valuta. Husk at du alltid skal få opplysninger om valutakurser og eventuelle gebyrer før du gjennomfører og godkjenner en transaksjon.

Ikke stol på alle fordelene

En av de store godene med kredittkort er at du vil kunne få fordeler på alt fra forsikring til drivstoff, og du kan samle bonuspoeng. Det er viktig at du setter deg inn i de ulike vilkårene og kriteriene som gjelder for de ulike ordningene.

Spesielt for større ting som reiseforsikring er det viktig at du har kontroll på hva den dekker og ikke dekker. Kanskje vil forsikringen du har inkludert, som normalt blir aktivert om du betaler halvparten av reiseutgiftene med kortet, ikke dekke de behovene du faktisk har.

Så før du stoler på alle fordelene som eventuelt hører med et kredittkort, bør du bruke litt ekstra tid på å virkelig forstå hvordan de fungerer.

Har du andre spørsmål om kredittkortet du bruker kan du alltid ta kontakt med kortselskapet og klargjøre enkelte punkter du kan være i tvil om.

Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden