Ya Bank

Ya er en bank med lån opp til 500 000 kroner. Ya Bank startet opp i 2006, og har siden den gang hatt som mål å bli en sekundærbank for norske bankkunder. Flere enn 100 000 nordmenn har gjennom tiden hatt et forhold til Ya.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Tilbud om betalingsfri måned
  • Kan søke med medsøker
  • Gir også lån til refinansiering
  • Lån opptil 500 000 kroner
  Ulemper:
  • Aldersgrense 20 år
  • Ingen kundeservice i helgene

  Oversikt

  Ya, også kjent som Ya Bank, har en lang fartstid i Norge som utlåner av lån.

  Dessuten har de både kredittkort og innskuddskonto i nettbankløsningen sin. Innskudd betyr så vel høyrentekonto som brukskonto.

  Fra 2018 er Ya en del av den Nordiske storbanken Resurs Bank.

  Lånetilbud fra Ya

  Et standard forbrukslån fra Ya er mellom 25 000 og 500 000 kroner. Laveste effektive rente er 8,05 %. Beregning av rente skjer individuelt etter en kredittvurdering. Det er ikke oppgitt noen grense oppad for høyeste rente.

  Ya-lånet har en viss fleksibilitet ved at det er mulig å be om betalingsfrie eller avdragsfrie måneder.

  Det er viktig at en slik henvendelse rettes til banken før det månedlige terminbeløpet har forfalt til betaling. Du må ha betalt på lånet i minst seks måneder før du kan søke om dette. Deretter har du anledning til å søke på nytt etter ytterligere seks måneder.

  Ya tar et behandlingsgebyr på 300 kroner for hver gang du søker om dette.

  Har du lån fra før i Ya kan du søke om ytterligere opplåning. Her har banken et forenklet søknadsskjema. Ved innvilgelse kreves det intet nytt etableringsgebyr, og Ya garanterer at renten blir den samme eller lavere. Maks lånebeløp er imidlertid fortsatt 500 000 kroner.

  Endelig kan det søkes om lån til refinansiering av eksisterende gjeld gjennom Ya. Dersom du har flere smålån eller kredittkortgjeld, er det altså mulig å få samlet disse til ett lån gjennom Ya.

  Hensikten er at det skal gi lavere kostnader for deg, i form av lavere rente enn det som løper på disse kredittene.

  En refinansiering kan også lette betalingssituasjonen ved at løpetiden forlenges. Lengre løpetid gir lavere månedlig betalingsbeløp.

  For refinansieringslån er maksimal løpetid 15 år, mot kun fem år for andre lån som tas opp uten sikkerhet.

  Popularitet

  Ya Bank har betjent mange nordmenn. Det kan være en bekreftelse på at de har et konkurransedyktig tilbud og produkter som slår an.

  Med musklene fra Resurs Bank i ryggen, har de også en stor rekkevidde. Selv om hovedkontoret ligger i Oslo, snakker vi om en landsomfattende bank med digitale produkter.

  Sikkerhet og service

  yA er en norsk bank. Konsesjonen er gitt av norske myndigheter og den er underlagt norske tilsynsmyndigheter. Den er også medlem av Banksikringsfondet.

  Det betyr at kundene er dekket av innskuddsgarantiene som gjelder for norske banker.

  Ellers foregår alt digitalt, både lån, kredittkort og sparekontoer. Her er det nok en gang en storbank med de tilgjengelige ressurser som skal til for å gjøre alle prosessene trygge.

  Kundeservice kunne dog hatt litt bredere tilgjengelighet enn kun i ordinær arbeidstid. Mange konkurrenter har åpen telefon både på kveldstid og i helgene.

  Likevel er ikke dette noe stort problem for de fleste så lenge det faktisk er mulig å få tak i en behandler på telefonen.

  Oppsummering

  Forbrukslånet fra Ya likner til forveksling på andre tilgjengelige forbrukslån på markedet. Det er lite som avviker hos de forskjellige utlånerne

  Det er imidlertid et par detaljer som kanskje gjør Ya-lånet litt løsere i snippen enn andre lån.

  For det første har det en lavere aldersgrense enn mange andre. Der det er vanlig å kreve at lånsøkere har fylt 23 eller 25 år før de søker, stopper Ya på 20 år.

  Nå er det ikke sagt at alle tjueåringer vil få lån, men de er iallfall ikke forhindret fra å sende søknaden.

  Ya har også åpnet muligheten for å søke betalingsfrie måneder i løpet av nedbetalingstiden. Dette kan være et uvurderlig gode der alternativet i andre banker er å si opp lånet og overføre det til inkasso når man ikke kan betale en måned.

  Det gjør det også mulig for låntakeren å planlegge den betalingsfrie måneden til ellers kostnadstunge perioder som jul og sommerferie.

  Omtale - Ya Bank
  Vurdering 74100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Aldersgrense 20 år
  • Inntekt fra 250 000 kroner per år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Løpetid: 1-15 år hvis lånet er til refinansiering, ellers 1- 5 år
  • Etableringsgebyr: 900 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 65 kroner
  • Gebyr betalingsfri måned: 250 kroner
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:65 kr Uppl.avgift: 900 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden