Ingen boligkrakk i mars

Penger til hjemmetEnkelte eksperter har snakket om en boligboble i lengre tid nå, men når fasiten for mars-måned er ankommet, er det ingenting som skulle tilsi det med en av de sterkeste oppgangene på lang tid.

Statistikk som er hentet fra flere ulike kilder viser at boligprisene steg med 1,2 prosent. Det var helle ikke enkelte regioner som trakk opp det helhetlige tallet, for samtlige regioner kunne vise til en positiv økning.

Stavanger, som har vært hardt rammet av oljekrisen og opplevd både økt ledighet og synkende boligpriser, kunne se at prisene steg med 0,4 prosent for forrige måned.

Ser man på hvor lang tid det tok å selge en bolig i de ulike regionene kan man imidlertid fortsatt se klare forskjeller. I Stavanger var den gjennomsnittlige tiden 73 dager, mens i det hete boligmarkedet i Oslo tok det kun 15 dager.

Sterkeste siden 2003

Eiendom Norge, som er et av selskapene som står bak statistikken, peker på at dette er den sterkeste målingen for mars som har kommet siden de begynte med målingene siden 2003.

For måneden var det 6473 boliger som ble solgt. En ganske kraftig nedgang fra fjoråret, men det er forklart med at påsken i år var i mars. Så tallene peker på en positiv utvikling i boligmarkedet og en klar forbedring fra forrige måned hvor boligprisene sank med 0,2 prosent.

Økende vekst

Ser man på prisveksten over en 12 månedersperiode til nå har det vært en økning på 5,6 prosent. Det er under tallene på samme tid i fjor hvor de var på hele 8,7 prosent.

Delt inn i de ulike regionene var det Oslo som kunne vise til den største veksten som toppet seg i august med en økning på 12,2 prosent. For mars i år er den nå oppe i 9,9 prosent.

Spar opp ekstra

Det er vanskelig å kunne spå hvordan prisutviklingen kommer til å være over de neste årene og månedene. Man kan finne eksperter som mener de skal øke, samtidig som man kan finne like kvalifiserte eksperter som spår et prisfall.

Det som blir viktig for vanlige forbrukere er å sette seg selv i en posisjon hvor man har dekket alle faste utgifter for noen måneder fremover. På den måten kan man unngå å havne i en økonomisk vanskelig situasjon om boligmarkedet eller rentene skulle endre seg drastisk.

Les mer om: Hvor går boligprisene nå?
Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

"*" obligatorisk felt

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden