Tilbake til nyheter

Vanskelig å få god avkastning på sparepengene

Rentene er gode nå, i hvert fall om du betaler ned på bolig og billån. Men for vanlige sparetakere som ønsker å plassere pengene i banken er ikke avkastningene like store. De fleste som har lån og har litt ekstra kapital tilgjengelig gjør det derfor nå bedre om de blir benyttet til å nedbetale huslånet, mer enn å plassere de på en sparekonto. 

Lave sparerenter

I dag er man nemlig heldig om man kan få en sparerente som ligger på over to prosent. Ofte er det helle ikke de store norske bankene som tilbyr slike renter, det er det mer utenlandske banker som er representert i Norge som gjør. Mange kan nok føle seg noe mer reservert til å benytte seg av tjenestene der. Men det er det ingen grunn til. For å operere med banktjenester i Norge må man være med i Bankenes sikringsfond. Det gjør at pengene din er sikret og de samme kravene som stille til DNB og Sparebanken, vil også utenlandske bankselskaper oppfylle.

Sparing i aksjefond 


Som en artikkel i DinSide har sett nærmere på, er det nå BlueStep som leverer de beste spareavtalene med en sparekontorente på 2,15 prosent. Det er fortsatt ikke de store beløpene man da snakker om på en årlig basis, men man vet i hvert fall at pengene er trygge og man tjener mer enn å putte sparepengene i madrassen. Men enkelte som søker større avkastning, og som har nedbetalt alle lån, går i større grad til de større aksjefondene. Men heller ikke her er det noen som er garantert en avkastning. Som det så fint heter på finansspråket så er ikke tidligere resultater en garanti for fremtidige. De flest fond vil også ta et gebyr for å forvalte pengene dine, og de må først tjenes inn før du kan putte noe ekstra i lommen. Det i tillegg til at man risikerer at avkastningen kan gå i negativ retning, og at man kan tape penger. Men mange fond kan vise til gode resultater og det er en vanlig måte å søke en bedre avkastning på enn det man kan få i tradisjonelle banksparinger for tiden. Du kan holde deg oppdatert på ulike fond og spareavtaler gjennom å besøke Finansportalen