BB Bank

BB Bank gir forbrukslån opp til 500 000 kroner med tilbud om betalingsutsettelse to måneder per år.

Snarveier:

Läser in...
  Fordeler:
  • Gir lån opptil 500 000 kroner
  • Minstealder 20 år
  • Kan gi inntil 2 måneders betalingsutsettelse i året
  Ulemper:
  • Godtar ikke betalingsanmerkninger
  • Noe høy rente

  Oversikt

  Fra sitt hovedkvarter i Bergen har BB Bank, tidligere BB Finans, tilbudt forbrukslån siden 1984. Banken er med det en av de eldste aktørene blant finansforetakene som spesialiserer seg på denne typen lån.

  BB Bank tilbyr også sine egne kredittkort og innskuddskonto for sparing og fastrente.

  Banken fikk sin bank-konsesjon i 2017 etter at den fram til da hadde operert som et rent finansieringsforetak.

  I 2020 ble banken slått sammen med svenske TF Bank AB, og ble dermed en filial av denne. TF Bank har lisens fra den svenske Finansinspektionen og er notert på børsen Stockholm.

  Den har mer enn to millioner kunder fordelt på en rekke land; Sverige, Finland, Estland, Litauen, Latvia, Tyskland, Østerrike, Polen og Danmark.

  BB Bank jobber likevel selvstendig fra sine lokaler fra Markeveien i Bergen sentrum hvor de sysselsetter 35 medarbeidere.

  Lånetilbud fra BB Bank

  Lånene fra BB Bank er vanlige forbrukslån og refinansieringslån.

  Som så mange av konkurrentene tilbyr de lån uten sikkerhet mellom 10 000 og 500 000 kroner, med betingelser som avgjøres etter individuell kredittvurdering.

  BB Bank har imidlertid lagt inn en viss fleksibilitet ved at låntakere kan ut inntil 2 måneders betalingsutsettelse i året. Mange andre långivere er ikke like interessert i avvik fra opprinnelig betalingsplan, og kan være raske med å sende saken til inkasso dersom det blir betalingsproblemer.

  Her får lånekunden en buffer i tilfelle dårligere tider skulle oppstå, eller man bare trenger litt ekstra likvide midler en måned.

  Når det gjelder renter differensier BB Bank tilbudet på denne måten:

  • Lånebeløp inntil 20 000 kroner får nominell rente fra 9,9% til 23%
  • Lånebeløp mellom 21 000 og 100 000 kroner får nominell rente fra 9,9% til 19,9%
  • Lånebeløp mellom 101 000 og 250 000 kroner får nominell rente fra 9,9% til 17,9%

  Det er vel ganske generelt at lån på høyere beløp kan gis med noe lavere rente enn smålån. Det er imidlertid sjelden å se det spesifisert fra långivers side på denne måten. Her kan lånsøker få en litt bedre indikasjon på hva han eller hun kan forvente når det gjelder rente.

  Men som det presiseres fra banken selv; den endelige fastsettelsen av rente skjer etter kredittvurderingen. God kredittscore her vil kunne utløse en gunstig rente. Det motsatte er tilfelle hvis du scorer lavt.

  Uansett ligger maksrenten for lån over 100 000 kroner på 17,9 % i det lavere sjiktet sammenliknet med den tilsvarende hos andre långivere. På den annen side er minimumsrenten på 9,9 % noe høy da det flere andre steder lokkes med ned mot 7 %.

  Men under enhver omstendighet får man altså ikke svaret før søknaden er sendt, og du er kredittvurdert.

  Lån til refinansiering gis til samme vilkår som andre lån fra BB Bank. Det eneste unntaket er at du kan få inntil 15 år nedbetalingstid på refinanseringslån, mot 5 år på øvrige lån.

  Popularitet

  BB Bank er en gammel traver i finansverdenen, og har vist gode omstillingsevner under skiftende omstendigheter.

  Når moderbanken har over 2 millioner kunder over hele verden, tyder det på at de gjør mye riktig. Konsentrasjonen om nettet som arbeidsområde passer også den moderne bankkunde svært godt.

  Sikkerhet og service

  Med utvidelse av virksomheten og tildelingen av bankkonsesjon i 2017 virker BB Bank å være på riktig spor. Som medlem av Bankenes Sikringsfond, er det ingen grunn til å være redd for sparepengene sine her.

  Via sin nettside anmoder de eventuelt misfornøyde brukere til å sende inn et klageskjema. Banken har egen oppnevnt klageansvarlig for slike saker.

  Oppsummering

  BB Bank har en etablert og profesjonell långivningstjeneste som inkluderer vanlige forbrukslån og refinansieringslån opp til 500 000 kroner.

  I motsetning til en del konkurrenter kan de tilby betalingsutsettelser underveis.

  Rentenivået ligger innenfor normalen, men med noe lavere rente for de høyeste lånene.

  Norsk Kreditt mener at dersom du søker om ditt forbrukslån i fem banker, kan BB Bank godt være en av dem.

  Omtale - BB Bank
  Vurdering 81100
  av Norskkredit.no

  Vilkår

  • Aldersgrense 20 år
  • Du må ha fast inntekt
  • Ingen betalingsanmerkninger og inkassosaker
  • Etableringsgebyr: 990 kroner
  • Administrasjonsgebyr: 45 kroner
  Betalingsanmerkning. Refinansiering
  Utbetaling helg Under 20 år

  Legitimering

  Gebyr papirfaktura:45 kr Uppl.avgift: 990 kr
  Emma er en dyktig copywriter med en solid bakgrunn i kommunikasjon og markedsføring. Hennes erfaring strekker seg fra å arbeide i reklamebyråer til å være en del av markedsføringsteam i diverse bransjer, inkludert teknologi og detaljhandel. Samarbeidet med en rekke kunder har gitt henne et bredt perspektiv på hvordan man effektivt kommuniserer budskap til forskjellige målgrupper. Videre brenner Emma for storytelling og evnen til å fange publikums interesse med kreative tekster. Å holde seg oppdatert på de siste trendene innen markedsføring og kommunikasjon er essensielt for henne. Denne omfattende kunnskapen har hun anvendt for å styrke merkevarer og drive engasjement gjennom innhold som resonnerer.

  Fyll ut skjemaet for å fortsette søknaden din med vår partner

  "*" obligatorisk felt

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden