Sammenlign forbrukslån

Sammenlign forbrukslån i vår liste av norske aktører. Listen blir jevnlig oppdatert, både i form av renteendringer og tillagte aktører. I våre sammenligninger, ser vi på disse faktorene:

  • Renter (med renteeksempel)
  • Beløp (fra minstebeløp til maksbeløp)
  • Løpetid (maks nedbetalingstid)
  • «Info» (informasjon om aldersgrense, minimum inntekt, representativt låneeksempel og eventuelle andre opplysninger)

Vi henviser dessuten til omtalen hvor du kan lese mer om den aktuelle aktøren, samt se selskapsinformasjon, kontaktinfo og mer.

Tabellen inneholder et knippe av tilgjengelige forbrukslån i Norge, og søknadslinkene er kommersielle.

Derfor bør du sammenligne forbrukslån

Det anbefales å sammenligne forbrukslån for å se hvilke som passer deg og ditt forbruk best. Selv om de utad ser ganske like ut, avslører tabellen vår ovenfor at det kan være store forskjeller mellom aktørene. For å finne ditt beste alternativ er du helt nødt til å bruke noe tid på dette. En alternativ måte å gjøre det på, er selvfølgelig å velge en låneagent som sender din søknad ut til forskjellige banker, hvorpå du igjen får tilbud fra alle sammen og kan sammenligne sånn sett. Her kan du finne mer informasjon om denne typen låneformidlere.

Vi minner nok en gang om at du også kan klikke deg videre til de ulike omtalene direkte fra tabellen vår. Dette er gjort for at du kan kunne lese videre om låneaktøren. Mange foretrekker også å sjekke selskapene i Proff.no eller lignende tjenester for å se hvor lenge de har vært aktive, hvor mange ansatte de har, årsresultater og lignende.

Forbrukslån

Sammenlign renter og gebyrer

Det er vanskelig å forutsi nøyaktig hvilken rente du blir tilbudt, ettersom hver eneste bank fastsetter en individuell rente på hver enkelt søker. Vår tabell sammenligner standardrentene, og for å få en rell sammenligning av hvilke renter du får tilbudt, anbefales det igjen å søke via en låneagent. Da vil du få like mange lånetilbud som det finnes samarbeidspartnere hos den aktuelle aktøren. Lendo har for eksempel 10 banker du får tilbud fra. Hvert tilbud inneholder naturligvis også din satte rente, og kan kalles en reell sammenligning.

Etableringsgebyr og termingebyrerene er imidlertid fastsatte. I vår tabell kan du finne etableringsgebyr under «info». Det varierer voldsomt fra aktør til aktør, men en standard fra 400 til 1500 kroner er ganske vanlig. Samtidig har de fleste banker også et termingebyr på mellom kr 30 og kr 60, som belastes hver faktura. Husk at både rente- og gebyrutgifter er fradragsberettiget, noe som betyr at du kan få tilbake penger på skatten. Faktisk får du tilbake 28% av summen du betaler i renter og gebyrer, slik at det er viktig å føre opp dette på selvangivelsen.

Tenk over lånekostnaden

Selv om du kanskje nå er positivt overrasket og klar for å søke, så er det viktig å tenke over den totale lånekostnaden. Sett deg opp en nedbetalingsplan og se hvordan den vil påvirke økonomien i hverdagen, og gjør en seriøs vurdering både på om du faktisk har råd til dette og om du faktisk behøver lånet. Husk også at jo kortere tid du bruker på å betale ned lånet – jo mindre betaler du i renter og gebyrer. Forskjellen på om du velger 5 og 10 års løpetid er dermed enorm, og man anbefaler naturligvis alltid å bruke så lite tid som mulig på å bli kvitt gjelden.

Det er svært viktig at du forsøker å finne det rimeligste lånet for deg. Dette er ikke nødvendigvis det lånet som er billigst på sikt – det kan også være det lånet som er mest fleksibelt og som gir deg mer rom i starten av en nedbetalingsperiode dersom det er det som passer deg. De fleste banker er veldig behjelpelige med dette, da det selvsagt også er i deres interesse at du får betalt det du skal betale og samtidig leve godt.